Festligt, fyrigt og med lidt held også lidt fjollet.

Kulturelt Samråd i Nibe og Aalborg Operafestival arrangerer på lørdag operettekoncert på Skomagertorvet. 

Der er lagt op til en festlig frokostkoncert, og ligesom på Skamlingsbanken, ved Opera i Rebild og andre store steder, opfordrer arrangørerne publikum til at tage picnickurv og klapstol med.

Koncerten bringer os vidt omkring i operettens verden, lige fra Strauss’ »Flagermusen« fyldt med valse, marcher og lystige arier, til den rørende nyklassiker »Spillemand på en Tagryg«.  Der bliver også åbnet for skatkisten med danske syngespil bl.a. med eksempler på musikalske perler fra »Elverhøi« og »Der var engang«.

Operette er som genre både elsket og hadet, lige som popmusikken, fordi den regnes for operaens lette ende. Handlingen er sjov, og sangene er muntre, måske ledsaget af lette dansetrin og lystige kostumer. Musikken er lettere og mere melodiøs og den kræver knap så store sangermuskler, som de store tragiske operaer. 

Pianisten Jacob Beck har specialiseret sig i operetten og nærmest viet sit liv til den. Han er kendt som en usædvanligt underholdende konferencier og det er ham der står bag den populære operettebåd i Nyhavn, operettetoget på remisen i Brande, forestillingen Kaptajn Beck går i Land på Thy Teater - og meget mere. Han var for nogle år siden med, da operafestivalen havde arrangeret koncert i Nibe Kirke og heller ikke her forsømte han chancen for at fremhæve operettens kvaliteter. Med sig har han to unge sangere, Julie Albertsen, sopran, og Fredrik Bjellsäter, tenor, der begge er uddannet fra Operaakademiet i København.

Der er fri entré til koncerten.