Med afsæt i den meget aktuelle debat om, hvordan vi mennesker behandler klimaet på Jorden – og efter inspiration fra den 16-årige svenske pige Greta Thunberg, der har startet bevægelsen »FridaysForFuture«, har skoleelev Magnus Lasthein på fredag formiddag taget initiativ til at holde en lokal klimastrejke i Nibe – en strejke, der samtidig giver deltagerne mulighed for at møde op ved et arrangement, der indledes med demonstration gennem Nibes gader og afsluttes med taler i Anlægget ved Nørregade i Nibe.

Til Nibe Avis siger Magnus:
– Nogle kalder klimaproblemet en de største udfordringer, vi har i dag. Jeg mener, at det er det absolut største problem, vi har i verden i dag. Derfor har jeg besluttet selv at lave en klimastrejke i Nibe. Jeg har tit hørt argumentet om, at det da er noget pjat at strejke i skoletiden – men det giver den største  opmærksomhed. 

Næsten alle partier har fået lavet hver deres klimaplan her på til valget. Men ambitionsniveauet er stadigvæk for lavt hos mange af dem. Derfor mener jeg, det er vigtigt at afholde internationale klimastrejker, slutter Magnus.

Ved fredagens arrangement i Anlægget ved Nørregade taler:
Astrid Budolfsen (Alternativets Unge). 
Sofie Risager (Den Grønne Studenterbevægelse) 
Nikoline Linnemann Prehn (tidl. formand i Aalborg Ungebyråd).