Lørdag vil området omkring Nordjyllands Landbrugsskole i lundbæk genlyse af muntre toner fra jagthorn, når mesterskaberne foregår.
Nibe og Omegns Jagtforening har gennem en lang årrække markeret sig med interesserede og dygtige jagthornsblæsere, og det har fået Danmarks Jægerforbund til atter at henlægge Forbundsmesterskaberne i Jagthornsblæsning til Nibe, hvor området ved Lundbæk igen bliver stedet, hvor kampen udspilles!

Himmerlandsblæserne
I år er Nibe Jagtforening repræsenteret ved en blæsergruppe, som er fælles med jagtforeningerne i Skørping og Suldrup, og vi stiller op i »B-gruppen, der er den midterste gruppe, hvad angår sværhedsgrad, forklarer Bjarne Skinnerup, der er én blandt syv tovholdere på arrangementet. 

Samlet vil 244 blæsere deltage i mesterskaberne, der omfatter A-, B- og C- rækken for solo blæsere og som nævnt de samme klasser inden for blæserhold.

Fra Himmerlandsblæserne deltager Peter Aldahl og Bent Aldahl fra Skørping i solo konkurrencerne, mens hele gruppen af Himmerlandsblæsere desuden består af Poul Søndergård, Hans Dahl, Torben Rasmussen og Gunner Steen Nielsen 

Fra Nibe Jagtforening deltager Lars Stoklund Pedersen, Bjarne Skinnerup, Erich Borup, Leo Frederiksen, Niels Christian Sørensen (Nelle), Lene Marie Seitzberg, Knud Erik Tomra, Freddy Jensen og Morten Møller, og fra Suldrup Jagtforening  Gert Jensen, John Danielsen og Frode Jensen.

Erfarne tovholdere
De lokale foreninger stiller med et hold af tovholdere, som er: Bjarne Skinnerup, Lars Stoklund Pedersen, Leo Frederiksen, Erich Borup, Niels Christian Sørensen (Nelle), John Danielsen og Freddy Jensen.

Lørdagen igennem er der adgang for publikum til at følge mesterskaberne, hvor de endelige vindere kåres i slutningen af hver gruppes optræden.

I alt skal 40 solister og 39 hold dyste, hvilket samlet giver 244 deltagere.

Nibes hold forventes at gå i konkurrence ca. kl. 14.00.