Klimastrejken nåede fredag til Nibe

Fredag formiddag havde omkring unge 30 deltagere trodset skolegang og vejret, og var mødt op i Anlægget ved Nørregade i Nibe, til den lokale klimastrejke i Nibe, arrangeret af skoleelev Magnus Lasthein.

Arrangementet var delt i tre dele: En sekvens med indøvning af kampråb, efterfølgende en halv times demonstration, hvor deltagerne anført af Magnus, gik gennem Nibes gader og råbte slagord til fordel for klimaet: »Grøn omstilling«, »Alle de, der hopper, de vil ha' en fremtid« - og flere andre slogans. Deltagerne i optoget fik god opmærksomhed i midtbyen.

Efter turen rundt i Nibe, hvor optoget vakte en del opmærksomhed, samledes deltagerne atter i Anlægget, hvor talere støttede op omkring udfordringerne for klodens klima.

I Anlægget ved Nørregade blev der holdt taler, der understregede de unges store ønske om at gøre noget ved klimaudfordringerne – jo før des bedre.

I anlægget havde tre talere meldt sig: Astrid Budolfsen (Alternativets Unge), Sofie Risager (Den Grønne Studenterbevægelse), Nikoline Linnemann Prehn (tidl. formand i Aalborg Ungebyråd) – og undervejs meldte Philip Lybech fra Vester Hassing sig med et indlæg.
Alle talere var enige om, at det handler om at sætte handling bag ordene nu, og ikke vente yderligere. – Det er vores fremtid, der står på spil, sammen med vore børns og børnebørns, og det kan vi sket ikke lade vente, lød kommentarerne, der alle fik stort og massivt bifald.

wIMG7562
wIMG7584
wIMG7583
wIMG7597