I morgen søndag er dagen, hvor den store julefest finder sted i Nibe. Mange traditioner kendetegner denne dag, og som altid vil traditionerne danne grundlag for en dag fyldt med oplevelser.

En arbejdsgruppe under Nibe Handelsforening har gennem nogle måneder arbejdet med forberedelserne til søndagens aktiviteter i Nibe.

Det gælder ikke mindst kontakten til Julemanden og hans trofaste makker, som gennem århundreder har aflagt Nibe et besøg denne søndag hvert år, nogle dage før jul.

I år er således ikke nogen undtagelse, og efter aftalen vil Julemanden, hans trofaste makker og musiknisserne ankomme til Nibe Lystbådehavn præcis klokken 13, hvorefter alle har mulighed for at følge med og byde dem alle velkommen til Sildebyen.

Optoget ankommer til Torvet, med Nibeblæsernes nisseorkester i front.

Derefter går turen genne Nibe til Torvet, ad en rute som følger Strandgade, Mellemgade, Store Algade, Grydstedgade, Skomagergade og til Torvet, hvor der venter en række oplevelser: Dans om juletræet, udtrækning af gevinster i julelotteriet, fællessang, kåring af Årets Nibenit 2019 og uddeling af slikposer til børnene. Julefesten på Torvet starter ca. kl, 13.30.

Se program annoncen i Nibe Avis

Før og efter spiller Nibeblæsernes musiknisser, og der er glad julestemning i butikkerne, der holder ekstra åbent til kl. 16 denne søndag.

Som afslutning på julefesten uddeles der slikposer til børnene.