Sprit og klud er blevet en fast del af træningen hos LOOP Fitness, som har justeret konceptet for at skabe et trygt træningsmiljø.

Sprit og klud er blevet en fast del af træningen hos LOOP Fitness, som har justeret konceptet for at skabe et trygt træningsmiljø. 

Fitnessbranchen kunne i starten af juni igen slå dørene op efter tre måneders nedlukning. Daglig leder hos LOOP Fitness i Nibe, fortælleer at den største forandring i forhold til før CORONA er, at det ikke længere tager 24 minutter at gennemføre de obligatoriske to runder i cirklen af træningsstationer. LOOP har nemlig bevæbnet medlemmerne med spritflasker og mikrofiberklud og indført 15 sekunders afspritning ved hver maskine. Og selv om det derfor nu tager 35 minutter at gennemføre et træningspas, har medlemmerne taget positivt imod de nye retningslinjer. For dem kommer sikkerheden nemlig i første række:

Dejligt med afspritning - det gi’r tryghed
Bent og Ingelise Skjærlund, som er medlemmer og aktive udøvere hos LOOP i Nibe, synes at de nye regler omkring afstand og hygiejne hos LOOP fungerer fint: - Vi er helt trygge ved at træne og det er dejligt med afspritning, siger Bent Skærlund, som suppleres af hustruen Ingelise: - Det fungerer fint og det er skønt med en maskine imellem hver person som træner. 

Også Ellen Haase er helt tryg ved at træne i LOOP: - Det er dejligt med afspritning og afstand hvilket bare er en vane at vænne sig til. Centeret her i Nibe er altid pænt og rent, så når man kan føle sig tryg, når man træner, siger hun.

Mennesker er gode til at omstille sig
Laila Solvang fortæller om de nye arbejdsgange i motionscentret: - Heldigvis er de fleste medlemmer kommet godt ind i vanen med at træne igen - nu med lidt nye vaner.

- Vi mennesker er faktisk gode til at omstille os - og vi vil jo gerne blive gamle, så derfor er Loop træningen bare super effektiv, enkelt og kræver blot 35 minutter. Det jo ingenting når der på et døgn er 1440 minutter!

Laila Solvang: - Vi oplever at kunderne her i LOOP Nibe er rigtig gode til at holde afstand og sørge for god hygiejne, - og personalet sørger for at der konstant bliver sprittet af i træningslokalet, så alle kan være helt trygge ved at komme her.

Heldigvis er rigtig mange LOOP medlemmer fra før COVID-19 brød ud vendt tilbage til centret: - Vi har oplevet mange medlemmer give udtryk for at de har savnet deres træning under lukningen - dels på grund af mistet muskelmasse eller smerter i kroppen, og for nogen er der røget et par ekstra corona kilo på og andre igen har savnet det sociale.

Nye vaner såsom god hygiejne i form af afspritning samt afstand mellem de udøvende i centret har således været med til at genskabe liv hos LOOP i Nibe, og det er Laila Solvang selvsagt både tilfreds med og glad for.