Den århusianske forfatter Louis Jensen afgik i sidste uge ved døden, 77 år.

Louis Jensen er født i Nibe og tilbragte det meste af sin barndom i byen. Siden sit 12. år har han boet i Århus, hvor han dels har arbejdet som arkitekt, men de seneste mange år ernæret sig som forfatter til bl.a. en række børne- og ungdomsbøger, hvoraf flere tager udgangspunkt i Nibe.

Forlaget Gyldendal skriver om forfatteren:
Louis Jensens forfatterskab er stort, og han skrev for både børn og voksne inden for alle genrer. Han indledte sin forfatterkarriere med en lang række digte i forskellige tidsskrifter og debuterede i bogform i 1972 med digtsamlingen »Bremsen i bund«. Louis Jensen fik sit store folkelige gennembrud med børnebogen »Krystalmanden« i 1987.

Gennem årene modtog Louis Jensen en lang række priser og hædersbevisninger, bl.a. Kulturministeriets Børnebogspris, Nordisk Skolebibliotekarforenings Børnebogspris og Gyldendals Store Børnebogspris. Siden 2002 var Louis Jensen modtager af Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Louis JENSEN døde af et hjerteslag under en cykeltur i Marselisborgskoven, hvor han med venner ville fejre forårets komme med kaffe og kransekage.