Styrelsen for Patientsikkerhed har påbudt Aalborg Kommune at udstede besøgsforbud på Afsnit F på Solsidecentret i Nibe på grund af et smitteudbrud med COVID-19.

Fire beboere og to medarbejdere fra Solsidecentrets Afsnit F er testet positive for COVID-19, og derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed påbudt Aalborg Kommune at udstede besøgsforbud.

Besøgsforbuddet på Solsidecentret gælder udelukkende for Afsnit F og løber i fire uger fra dags dato. Det betyder, at beboere på Afsnit F i de kommende fire uger kun kan modtage besøg af den nærmeste pårørende i egen bolig og i kritiske situationer. Besøgsforbuddet gælder ikke for Solsidecentrets andre boenheder, hvor beboere derfor kan modtage besøg som normalt.

- Smitteudbruddet på Solsidecentret viser med al tydelighed, at det fortsat er vigtigt at udvise forsigtighed - også overfor mennesker, som er vaccineret, siger direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen Jan Nielsen.

Han understreger, at der fortsat anvendes værnemidler og udvises generel forsigtighed på alle kommunens plejehjem, men at hverken vacciner eller værnemidler er en garanti for at undgå smitte med COVID-19.

- Vi ved, at vaccinerne ikke dækker 100 %, men de giver en god beskyttelse mod alvorlige forløb - også for vores ældre på plejehjem, siger Jan Nielsen.

Ingen af de smittede på Solsidecentret er indlagt, men er i isolation i egen bolig.

Solsidecentrets Afsnit F
Solsidecentrets Afsnit F huser 17 beboere. Fire af beboerne er den seneste uge testet positive for COVID-19.

Solsidecentret har seks boenheder med i alt 83 boliger.