Aalborg Kommune rykker nu borgerservice tættere på borgerne i kommunens landområder. Fem lokalbiblioteker har indrettet borgerservicehjørner, hvor du blandt andet kan få lavet nyt pas. 

Fra nytår 2023 er det ikke længere nødvendigt at tage turen til Rantzausgade i Aalborg centrum for at få hjælp af Borgerservice, idet der er indrettet små borgerservicehjørner på fem biblioteker i Aalborg Kommunes landdistrikt:

– Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde bedre service i nærmiljøet omkring borgerne i vores landdistrikt. Aalborg Kommune er en stor kommune geografisk, så det er dejligt, at man fremover kan få lavet et pas uden at skulle sætte en halv dag af til det. Det bliver spændende at følge og se, hvad potentialet er i det. Vi ved, at det kan være en udfordring for nogle i en travl hverdag at komme helt ind i centrum af Aalborg til borgerservice, så nu skaber vi denne mulighed i eftermiddagstimerne til tidlig aften en dag om ugen, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

De fem lokalbiblioteker der åbner for de nye muligheder er Nibe, Hals, Svenstrup, Vodskov og Storvorde, hvor det i Nibe er hver mandag eftermiddag. 

I de tidsrum vil borgerservicehjørnerne være betjent af en medarbejder, der kan hjælpe med pas, kørekort, MitID/NemID, digital post, digital fuldmagt og generel information eller vejledning:

Tidsbestilling
De nye borgerservicehjørner på bibliotekerne vil være med tidsbestilling. Her vil man på Aalborg Kommunes hjemmeside kunne booke tid på de respektive biblioteker og den vej igennem kunne undgå travlheden i den centrale Borgerservice i Aalborg. Det er ikke første gang biblioteket og borgerservice arbejder sammen, så der er erfaringer at bygge på:

Tættere på borgerne
- Vi glæder os til at komme tættere på borgerne i lokalområderne. Vi har jo været på Hovedbiblioteket med MitID det seneste års tid. Samarbejdet har været rigtigt godt, og det ser vi nu frem til at udbygge på de fem lokalbiblioteker. Jeg håber, at borgerne kommer til at holde af den styrkede og tætte service og i en god stemning på bibliotekerne, siger Dorthe Jespersgaard, leder af Borgerservice i Aalborg Kommune.

Synergi
Hos Aalborg Bibliotekerne ser man også frem til det styrkede partnerskab, og håber også at finde yderligere synergi:

Allan Nielsen var den første, der fik ekspedition i det nye borgerservice afsnit, hvor han ekspederes af Line Pedersen, mens rådmand Jes Lunde efter at have indviet, betragtede situationen lidt på afstand.

- I den nye vision for Aalborg Bibliotekerne står der blandt andet, at vi skal være en del af stærke og bæredygtige lokalsamfund, og her synes jeg det passer lige ind, at vi samarbejder med Borgerservice og gør nogle ting nemmere for de borgere, der ikke lige bor inde i Aalborg. Det kan også skabe endnu mere liv på lokalbibliotekerne, og så håber jeg da også, at når nu folk så er på besøg hos borgerservice på lokalbiblioteket, at de lige tager en krimi og en rejsebog med sig hjem. Vi skal i hvert fald gøre vores kulturtilbud og aktiviteter tydelige for de ekstra gæster, siger Kristine Nygaard, leder af Aalborg Bibliotekerne.

 

 

 

 

 

 

 

 

Allan Nielsen var den første, der fik ekspedition i det nye borgerservice afsnit, hvor han ekspederes af Line Pedersen, mens rådmand Jes Lunde efter at have indviet, betragtede situationen lidt på afstand.