Anette Kørner Lomborg blev søndag ordineret som sognepræst, og er tiltrådt et vikariat i Nibe- Vokslev pastorat.

I alt fire præster, som alle er tiltrådt et nyt embede pr. 1. januar, blev søndag ordineret ved den særlige gudstjeneste i Budolfi domkirke.

Blandt de ordinerede var Anette Kørner Lomborg, som er ny-uddannet cand. theol., og som efter en karriere som dels folkeskolelærer og dels som sognemedhjælper i Hjørring, har uddet sig til præst.

Hun fortæller til Nibe Avis:

– Jeg har altid forfulgt det kirkelige i forhold til mit job, og da jeg med familien for nogle år flyttede til Egå, fik jeg også muligheden for at starte på teologistudiet.

Nu har jeg så som færdig-  uddannet fået muligheden for at udmønte min interesse med ansættelse i Nibe-Vokslev pastorat, og det glæder jeg mig meget til.

Om selve oplevelsen med at blive ordineret som sognepræst, siger hun:

– Det var en overordentlig stor oplevelse at gennemgå ritualerne i Budolfi domkirke, og jeg glæder mig nu til at starte jobbet i Nibe og Vokslev sogne – og lære mine mange nye kolleger at kende.

Jobbet som sognepræst i Nibe-Vokslev pastorat er et nyligt tildelt fuldtidsjob til pastoratet, men jobbet besættes i første omgang som et vikariat, indtil Kirkeministeriet har endeligt godkendt alle formaliteter, forklarer provst Anna Døssing Gunnertoft. Først derefter vil jobber som sognepræst blive endeligt opslået som fast stilling.

 

Processionen af præster fra stiftet ankommer til kirken med biskoppen forrest. Her er Anette Lomborg på vej til ordination sammen med provst Anna Døssing Gunnertoft.