FODBOLD, serie 2, herrer:

Nibe B - Hornum IF: 3-1 (1-0)

Mål for Nibe: Laurits Rasmussen, Niels Rise (2).

Nibes bedste herrehold indledte Påskedag forårssæsonen i serie 2. Det var en hjemmekamp mod Hornum, som Nibe har tabt de seneste to opgør til. Nibe har haft en fornuftig optakt til sæsonen med et acceptabelt fremmøde til træning, og hvor det blandt andet er blevet til 3 sejre over hold fra serie 1 i træningskampene.

Hornum var blevet ramt af tre afbud i sidste øjeblik, hvilket vil være et hårdt slag for ethvert serie 2 hold. Nibe startede da også kampen klart bedst med god bevægelse og hurtigt pasningsspil. Efter 18 minutter fik Nibe tilkæmpet sig et frispark nær Hornums felt. Et knivskarp indlæg fra Jakob Rise fandt en flyvende Laurits Rasmussen, der flot headede bolden ind til 1-0. Nibe kunne med bedre kvalitet i afslutningerne godt have været foran med både 2 og 3 mål efter den første halve time, men målene udeblev. Mod halvlegens slutning kom Hornum bedre med i kampen, primært grundet dårligere boldomgang fra hjemmeholdet.

Godt 10 minutter inde i anden halvleg blev Jakob Rise sendt afsted i venstre side og med en fin aflevering fandt han sin bror, Niels Rise, der kvitterede med en scoring til 2-0.

Efter 70 minutter ville Nibes Rasmus Holmgaard Jensen åbenbart bytte trøje med en Hornum spiller midt i kampens hede, hvilket fortjent gav et gult kort til begge. 4 minutter senere fik Hornum endnu et gult kort, så Nibe var i overtal i 10 minutter. På trods af det overtal sjuskede Nibe i et opspil minuttet senere, hvilket resulterede i et hjørnespark til udeholdet. Det gav efterfølgende en scoring.

Mod slutfasen skiftede Nibe sine tre mand fra bænken på banen. Heriblandt Kristian Berger der med kort tid tilbage i den grad gjorde Hornum forsvaret rundtosset med sine filurlige driblinger, hvorefter han fandt Niels Rise i feltet, der sikkert lavede sit andet mål til slutresultatet 3-1.

Nibes dobbelte målscorer Niels Rise, i baggrunden Simon Sørensen.

Nibes debuttræner udtalte efter kampen: – Vi spiller mange gode minutter i kampen, men der er fortsat muligheder for at optimere på de ting, vi gerne vil - både offensivt og defensivt. Hertil kommer, at vi skal have udryddet de fejl, som vi eksempelvis laver ved det hjørnespark, der fører til Hornums mål. Det glæder mig dog også at se så mange mennesker fra byen på stadion. Vi vil gerne være et hold for alle, både de tidligere generationer i Nibe Boldklubs mere end 100-årige historie, men selvfølgelig også de spillere der kommer efter os på både herre og dame siden.

Slutteligt skal der selvfølgelig lyde en særlig tak til det unge heppekor, der stillede op med balloner og mikrofon. Dog vil jeg komme med en opfordring om, at vi alle følger de retningslinjer udstukket af DBU, hvori det blandt andet står, at man skal tale pænt om enkelte spillere, dommere og udeholdet. Det skal Nibes spillere og tilskuere også huske at efterleve, når vi spiller vores hjemmekampe!

Næste kamp spilles på udebane lørdag den 6. april mod Farsø med kampstart kl. 13.30.