Fredagens program på Nibe Festival var helliget de danske artister. Kun norskfødte Enilora, der optrådte på grøn scene, var undtagelsen.

Det blev en festlig fredag på Nibe Festival. På trods af et ustadigt vejr holdt publikum varmen med et godt pakket program indeholdende kendte danske navne som Tim Christensen, Benjamin Hav, Rasmus Seebach, Blæst, Stine Bramsen og Kajsa Valla - for blot at nævne nogen. Der har lydt kritik af kønsfordelingen blandt artisterne på årets Nibe Festival, men INGEN danske musikere kan til gengæld hævde, at de bliver overset i Nibe!

Det sikre lokale kort
Lokale Bats leverede som altid helstøbt underholdning, og satte gang i festen fredag aften. De to gamle originaler “Sille” og “Sand” sørgede for en sikker musikalske bund på trods af den fugtige undergrund. De er dog hverken gamle eller særligt mærkelige - blot de to medlemmer, der har været med alle årene siden de startede Heavy Clouds tilbage i 70’erne. Ikke engang Lars Lilholt kan “prale af” at have optrådt hvert år på samme festival siden 1985(!) - kun afbrudt af corona. Jo, Nibe kan noget særligt!

Rasmus Seebach kunne atter en gang fylde Hestepladsen, foran Stor Scene. Foto: Ricky Sam Winther, Nibe Festivals Foto Team.

Status på festivalen
På pressebriefingen fredag kunne festivalleder Peter Møller Madsen glæde sig over, at festivalen “shinede” på trods af de vejrmæssige udfordringer. De betydelige forberedelser havde vist deres værd. Godt nok kunne man flere steder se småsøer og vandpytter, men det satte heldigvis ingen begrænsninger for festivalgæsternes udfoldelser. Han roste også de mange unge hjælpere, som bidrog med en fantastisk indsats, så festivalgæsterne fik en god oplevelse. Gæsterne betyder alt, så der arbejdes intenst med at tilpasse og efterkomme nye ønsker og krav.

I løbet af torsdagen var kun fire armbånd blevet klippet, seks havde modtaget en advarsel og fem havde forsøgt at komme ind uden armbånd. Der havde være behov for tilkald af ambulance to gange, men set i lyset af antallet af gæster var det ganske positivt.

Festival-formand Thomas Larsen var meget tilfreds med en omsætning på ca. 7 mill kr., hvilket var index 102 i forhold til det budgetterede. “Brezer-indexet”, som blev introduceret sidste år, var på 46.000 solgte Breezers. Man kunne dog konstatere at de vejrmæssige udfordringer betød et væsentligt øget salg af varm kakao!

Udsnit af musikalske artister fra fredagens program. 
Fotos: Nibe Festivals Foto Team.

Vibeke-Pedersen-VIP2503
Anders-Filtenborg-Spliid-AFS3755
Anders-Filtenborg-Spliid-AFSS2159
Anders-Filtenborg-Spliid-AFSS2178
Carl-Johan-Jensen-CJ81140
Kenneth-Brandborg-KEBR9817
Lars-Morch-untitled-8284
Lars-Morch-untitled-8315
Lars-Morch-untitled-60760
Lars-Morch-untitled-60766