Festivalleder Peter Møller Madsen: Ros til publikum for at holde højt humør i »træls« vejr – festivalen skal kunne agere, også under dårlige vejrforhold.

De to første døgn på Nibe Festival har været en del præget af vejret: Døgnet tirsdag / onsdag var en del præget af stærk blæst, og onsdag / torsdag har været en fugtig affære med såvel noget blæst og så nogle stærke regnbyger, der har generet specielt de teltliggende på festivalens camp områder.

Festivalens publikum tager situationen med ophøjet ro, og det roser festivalledelsen de mange publikummer for. Foto: Karsten Frisk.

– Men jeg synes, vort herlige publikum tager situationen med ophøjet ro, og det gode humør er intakt, selv med disse udfordringer, siger festivalleder Peter Møller Madsen, og han lægger ikke skjul på, at festivalens praktiske afdeling gør alt hvad de kan for at holde festivalen kørende, selv hvis det ligner en stor udfordring. – Well, nok er vore praktiske folk noget slidte efter fire ugers opstilling, og så skal vi kunne rykke ud og afhjælpe situationer under dårlige vejrforhold. Men på vore interne møder med alle afdelingsledere mv., er humøret og gejsten fortsat intakt, og det roser vi alle for; såvel de frivillige som publikum, siger Peter Møller Madsen.

Festivalformand Thomas Larsen supplerede på torsdagens pressemøde med oplysninger om økonomien, og også her er der stor tilfredshed: – Vi har onsdag omsat 3% over vort budget, hvilket svarer til 4,9 mio. kr. Alene under Westlife koncerten onsdag blev der i området ved Hestepladsen omsat lige godt én mio. kroner.

Festivalleder Peter Møller Madsen: Stor ros til publikum og festivalens praktiske afdeling for god håndtering af vejrsituationen. I baggrunden festivalformand Thomas Larsen. Foto: Nibe Avis.

Omkring sikkerhed og narko berettede festivalformanden:
– Vi har onsdag påsat tre advarselsarmbånd, og det betegner vi som meget marginalt, med op til 17000 mennesker i skoven. Og kun meget få episoder med vold, som standses øjeblikkeligt af vore interne sikkerhedsvagter. Onsdag var der besøg af Politiets narko-patrulje, og her gennemsøgte man ét af festivalens camping områder. Pludselig reagerede narkohunden voldsomt, og der blev ransaget i en piges telt. Hvad fast man så – ? Intet mindre end 20 pølsehorn, havde hunden fundet - og det kunne selv en narko-hund ikke stå for. Det er samtidig et meget godt billede af situationen, hvor vi har et meget socialt bevidst og empatisk publikum, siger såvel festivalformanden som festivallederen.

Fredag og lørdag ser vejrmæssigt noget bedre ud, og det glæder vi os til, slutter de to repræsentanter for festivalledelsen.

Tre mands udpluk af Magtens Korridorer gav pressekorpset en lille intim koncert med tre numre. Foto: Nibe Avis.

Magtens Korridorer kom, spillede og jokede!
Under torsdagens pressemøde havde bandet Magtens Korridorer indvilliget i at spille et par numre akustisk for de omkring 35 pressefolk. Stemningen var god – og festivalleder Peter Møller Madsen forsøgte sig med at joke lidt med forsanger Johan Olsen. Det kom der mange gode grin ud af, og hvis der skulle være en vinder i denne lille dyst, må det med små marginaler være Johan Olsen.

Peter Møller Madsen jokede med forsanger i Magtens Korridorer Johan Olsen – med sidstnævnte som vinder med små marginaler. Foto: Nibe Avis.