De mange involverede foreninger i sidste års Nibe Festival har været samlet til fejring af den succes, som ikke mindst de flere end 4000 frivillige var med til at skabe i Skalskoven.

Herom siger festivalleder Peter Møller Madsen:
– Nibe Festival 2019 blev en gigantisk succes – bl.a. med rekorddeltagelse og rekordomsætning. Det betyder heldigvis også, at vi tirsdag kunne kalde de mange involverede foreninger og festivalens medlemmer til festlig fejring af fællesskab, foreningsliv, frivillighed og festival.

Ikke alene kunne vi netop den aften fejre et forrygende festivalår og en rekordstor udlodning af Nibe Festivals overskud.

Udlodnings-aftenen fik også besøg af sangeren og sangskriveren Allan Olsen, som efter det lidt mere formelle omkring udlodningen gav koncert i STØBERIET – Nibe Festivals eventrum i hjemstedet på Industrivej i Nibe.

Årets rekordoverskud er en kæmpe sejr for Nibe Festival, men så sandelig også for frivilligheden, fællesskabet og foreningslivet. Det er jo også dét Nibe Festival handler om. Udover at levere unikke og mindeværdige oplevelser for de mange tusinde gæster, så har vi altså hvert år fornøjelsen at uddele masser af penge til foreningslivet og andre sympatiske formål, slutter festivallederen.

Festivalens bestyrelsesformand Thomas Larsen supplerede på mødet:

At være en del af Nibe Festival familien er noget ganske specielt, men i aften er det lige den tand skønnere. For Nibe festival 2019 blev igen en kæmpe succes.

På trods af at vi så den danske sommer fra den mest lunefulde side, med en del regn og ikke mindst stærk blæst, så blev den seneste festival i 2019 endnu en rekordernes festival.

Totalt udsolgt med mere end 17.000 i skoven dagligt, en omsætning der samlet set er på den gode side af 40 mio kr, men vigtigst af alt så blev Nibe Festival 2019 den første gang vi når et overskud på 2 mio kr.

Næsten 4700 frivillige sørgede for en perfekt afvikling og har altså en stor andel i at vi opnåede et rekordoverskud.

Jeg har flere gange haft fornøjelsen af at anerkende de mange frivilliges indsats. En anerkendelse der ikke kan gives ofte nok, og det er også vigtigt for mig på vegne af Nibe Festival at komme med et STORT og velment ”1000 tak for indsatsen”. Det er en kendsgerning, at uden I mange foreninger og jeres mange frivillige der støtter os, ja så ville Nibe Festival ikke være hvor den er i dag.

Festivalen har, sammen med jer, været igennem en stor udvikling.

Nibe Festivalen der som bekendt startede i 1985 rykkede i Skalskoven, de rammer som vi kender i dag, i 1999. Og på trods af et 1999 og år 2000 med massive mængder regn, så var der tilpas mange af jer som troede på projektet og siden dengang, er udviklingen af festivalen bare gået en vej.

Den udvikling har mange af jeres foreninger være en stor del af – Det kan vi faktisk godt være stolte af, ja faktisk så BØR vi være stolte.

 Den Lille Fede har vokset sig stor og meningsfuld. Meningsfuld ikke mindst fordi, med de 2 mio som vi uddeler i dag , så har Nibe Festival de seneste 3 år udloddet 4.5 mio kr til foreninger i det Nordjyske.

Når vi ser og hører om, hvilken glæde de mange penge giver ude i foreningerne. Om det er til sportsrejser, redskaber, klubarrangementer eller hvad pengene bliver brugt til, ja så giver det hele bare så meget mere mening. Så meget mere mening for den frivillig der på 5 time vender bøffer eller snitter salat i grillen, for den frivillige der med et smil rengør en toiletvogn for gud ved hvilken gang samme dag, de mega seje frivillige der efter festivalen rydder op efter festen, ja bare SÅ meget mere mening for alle involverede i Nibe Festival.

Det er DET frivilligheden kan, det er fællesskabet og følelsen af at gøre en forskel der får jer til at yde den ekstra indsats der er hele fundamentet under Nibe festival. Hver og en af jer 4700 frivillige og hver eneste forening gør en forskel og har alle en del i denne store succes.

38 forskellige foreninger får i aften omkring 1.8 mio kr for deres indsats under festivalen og 200.000 har vi hensat til uddeling her i foråret til almennyttige formål til foreninger, initiativer, sociale formål og lignende

Vi er enormt glade for jeres opbakning og føler os  privilegeret her i Nibe med den massive opbakning fra foreninger og frivillige.

Ikke mindst pga af jeres støtte ser vi en lys fremtid for Nibe Festival – vores gæster og frivillige har en berettiget forventning om, at vi til stadighed udvikler os. En sådan udvikling koster, og det er ikke sikkert vi kan fremvise et resultat på 2 mio igen næste år. Men vi kan love at vi tager sikker hånd om vores festival, vores frivillige og jer som foreninger og har tilstadighed fuldt fokus på, at i skal belønnes for jeres indsats.

Så slutteligt skal der fra min side lyde endnu et Tak FOR INDSATSEN, lov mig at i som repræsentanter fra de forskellige foreninger tager roserne med jer hjem og deler dem med alle der, udover jer, fortjener den.