Aflysningen af dette års skovfest får som alt andet i samfundet betydning for Nibe Festival, der med udsigten til hjælp fra regeringens hjælpepakker til kulturlivet i Danmark, kan sætte retning på næste års Nibe Festival.

– Det er vanvittige tider nu, og vi havde set rigtig meget frem til at skulle feste igennem i Skalskoven om et par måneder, siger festivalleder Peter Møller Madsen: – Nu bliver det så i 2021, og vi er allerede helt klar til at begynde arbejdet med at lave det fedeste og bedste Nibe Festival, når vi nu skal slå to festivalers forventninger sammen i en kæmpe forløsning!

Billetter overføres eller refunderes
Peter Møller Madsen fortsætter: – Vore mange billetkøbere til dette års festival står nu med billetter til en festival, der ikke bliver afholdt. Så nu får billetkøberne mulighed for at vælge om de vil have billetrefusion eller overføre billetten til Nibe Festival 2021. Fra festivalens side appellerer vi til, at man overfører billetten til 2021, for det vil give os særdeles meget ro til det fortsatte arbejde med at forberede festivalåret 2021.

Hjælpepakker sikrer fremtiden
Hjælpepakken er der som sagt, men hvordan den skal udmøntes og anvendes er der stadig uklarheder omkring, som vi afventer næste skridt til, også ift. de mange kontrakter, som vi har liggende. Men en ting er helt sikkert. Det arbejde der følger, skal udføres med masser af ansvarlighed og respekt for, at vi lever i et land, hvor der, som det ser ud nu, er et økonomisk sikkerhedsnet under store dele af vores samfund. På den måde håber vi på at kunne holdes nogenlunde »skadesløse«, selv om vi får bunker af administrativt arbejde at se til, siger Peter Møller Madsen, og han afslutter med at rette en stor tak for alle, der har sendt venlige tanker og forventninger til næste års festival: 

– Det betyder så meget for os, at vi ved, der er lokal opbakning til vort arbejde, og vi ved, at både Nibe by, befolkningen – ja, hele Nordjylland bakker os op, slutter han.

Nibe Festival 2021 afholdes fra 30. jun i til 3. juli.