125 festivalhungrende og musikglade individer fik fredag en oplevelse

, som skabte minder om hvad festivalen kan, og hvad mange går og savner i denne tid (Læs: tirsdag-lørdag i sidste uge).

COVID-19 krisen har hærget, og det gør den fortsat, hvilket betyder, at årets Nibe Festival er aflyst. Men en fredag aften i starten af juli uden The Bats på koncertprogrammet - sådan skulle det ikke være, og Nibe Festival havde derfor i fredags engageret det populære og legendariske Nibe band til en koncert i »Støberiet« for max. 125 koncertgæster. Publikum var med og klar – og ligeså var bandet, der dermed fortsat har sin enestående rekord intakt med at være koncertaktuelle på hvert års Nibe Festival.

Peter Møller: Festivalen lever - også i år!
Scenen var sat, som den har været 35 gange tidligere, siden hin eftermiddag på Dyrskuepladsen i 1985, hvor The Bats var hovednavnet på den aller første Nibe Festival. Historien er legendarisk, som også koncertene med The Bats er – gennem alle udgaver af Nibe Festival.
Festivalleder Peter Møller Madsen bød gæsterne velkommen, og kom i sin velkomsttale på rørende vis ind på hvor meget den årligt tilbagevendende begivenhed betyder for »os allesammen«. Og at mange glæder sig til at der atter i 2021 er festival i Sildebyen. Der var også en hyldest til nogle af dem, som har betydet utroligt meget for festivalen i Nibe - heriblandt Thorvald Oddgaard og Thomas Becker.
- Nibe Festival er aflyst i år, men festivalen lever - her i aften, og ude i de små hjem, hvor vi ved, at der holdes mange små festival-sammenkomster, sagde festivallederen blandt andet.
Herefter skulle Peter Møller Madsen introducere aftenens musiknavn »The Bats«, - men forinden var der i sidste øjeblik kommet en lille overraskelse ind i programmet: Navnkundige mangeårige konferencier på Nibe Festival Frank W. Damgaard,  - bedre kendt under kunstnernavnet »Frank Megabody« var dukket op, og fik æren af at være opvarmning til The Bats! Krydret med glade beretninger fra hans back stage oplevelser med alle de kendte musikere (og historier om disse...) spillede og sang han »megafede« numre, som tydeligt faldt i publikums smag.