De seneste måneders frygtelige begivenheder i det aalborgensiske natteliv har kun understreget, hvor vigtig Natteravnenes indsats er. Derfor har Nibe Festival nu valgt at støtte op om Natteravnene Aalborgs arbejde med en udlodning på 25.000 kr.

Nibe Festival ønsker at støtte op om initiativer, der sikrer de unges tryghed og færden i nattelivet, og derfor udlodder festivalen nu 25.000 kr. til Natteravnene Aalborg. Som nordjysk arrangør kender Nibe Festival de udfordringer, der sommetider opstår i mixet mellem unge mennesker og alkohol, og Natteravnenes tilstedeværelse i nattelivet gør en kæmpe forskel.

Festivalleder hos Nibe Festival, Peter Møller Madsen, udtaler: – Natteravnenes arbejde er uhyre vigtigt - især for de unge, der stadig er i gang med at lære, hvordan man begår sig i nattelivet. Natteravnenes tilstedeværelse i sig selv er med til at skabe tryghed, og de står klar til at hjælpe med stort og småt – lige fra at hjælpe folk hjem i taxaer til udlån af telefonopkald, når de unges egen telefon er løbet tør for strøm.

En varm håndsrækning
Natteravnene opererer som oftest som natten, og på en hel nat bruges der mange timer udendørs. Derfor er et af de vigtigste redskaber for en natteravn en varm påklædning, der kan holde nattekulden ude. På baggrund af den viden har Nibe Festival sørget for, at en del af udlodningen på de 25.000 kr. kommer i form af varme fleecetrøjer.

Marianne Holmsgaard, formand for Natteravnene Aalborg, udtaler: – Donationen betyder, at vi er i stand til at give vores mange nye frivillige natteravne en smart fleecetrøje til at holde varmen, når vi vandrer rundt i nattelivet samt, at vi kan tilbyde mad til kurser og arrangementer.

Natteravnene på Nibe Festival 2022
Som en del af det styrkede samarbejde mellem Nibe Festival og Natteravnene Aalborg er det planlagt, at Natteravnene vil være massivt til stede under afviklingen af årets Nibe Festival.

– Nibe Festival handler om at have det sjovt. Gæsterne tager et tiltrængt afbræk fra hverdagslivet, og i de flestes tilfælde foregår besøget jo uden problemer og med fuld kontrol over alkoholindtaget. Men i nogle tilfælde kan festen kamme lidt over, og så er det bare en utrolig god hjælp med ekstra hænder til at supplere vores mange sikkerheds- og serviceteams, førstehjælpere og læger, som sikrer, at der tages hånd om dem, der har et ekstra behov for det. Det har ikke mindst stor betydning, at Natteravnene befinder sig udenfor festivalområderne” udtaler Peter Møller Madsen.

Marianne Holmsgaard bakker op om det styrkede samarbejde og udtaler: – Vi kommer til at være massivt til stede uden for festivalpladsen alle dagene, og der vil vi være med til at skabe tryghed og passe på de unge, når de bevæger sig ned i byen eller mod havneområdet.