Torsdag udsender 21-årige Hjalte Ross fra Sebbersund sit første  sjælfulde soloprojekt, der er lavet i samarbejde med Pink Floyd- og Nick Drake produceren John Wood.

Hjalte Ross er en ung dansk sangskriver og sanger som de seneste to år har arbejdet på sit debutalbum i henholdsvis London, Aberdeen og Danmark. Albummet er komponeret på, og tager udgangspunkt i, den akustiske guitar og den stemningsfulde vokal som lyrikken og melodierne bliver båret af. 

Albummet blev indspillet i Dreamland Studiet i Nibe,  hvorefter det er blevet mixet analogt hos John Wood i Aberdeen, og senere yderligere analogt mastereret af Simon Heyworth i London.

Hjalte Ross har arbejdet på pladen i Danmark samt Aberdeen med legendariske britiske producer John Wood, som tilbage i 60’erne og 70’erne indspillede kunstnere som John Martyn, Bert Jansch, Nick Drake, Cat Stevens, John Cale, Nico, Kate & Anna McGarrigle, Fairport Convention, Richard Thompson, Pink Floyd, og nu; Hjalte Ross.

Til albummet har Hjalte arbejdet i London med britiske arrangør Steve Turner som tidligere har spillet og arbejdet med store musikere som; Michael Jackson, Kylie Minogue, Beyonce, osv. Disse arrangementer blev indspillet af den danske strygerkvartet; Who Killed Bambi. Yderligere på albummet har Hjalte med sig et band beskrevet af radio legende Jan Sneum som en dansk mini supergruppe, bestående af Andreas Westmark, Astrid Matthesen, Gustaf Ljunggren, Mads Lang, Oskar Krusell, Simon Mariegaard.

Alt dette har resulteret i et intenst, personligt album, som ikke går på kompromis med noget, men står hudløs ærligt.

Albummet er ikke lavet som et hit- eller single-søgende album eller en Soundcloud-playliste, men med fokus på at lave en lp som i 60’erne og 70’erne, fortæller Hjalte til Nibe Avis.

Torsdag udgiver han det nye album, fulgt op af en koncert på Studenterhuset i Aalvorg.

Det er ikke musik, der får dig til sidde og vente på et hook. Tværtimod vil det, før du tænker dig om, sende dig langt væk, mens du dagdrømmer eller tumler med et eksistentielt spørgsmål.

Hjalte har her i 2018 modtaget en af Aalborg kommunes kulturpriser 2018.