FODBOLD - serie 1

Kvik/Aalestrup-Nibe: 1-3 (1-1)

Målscorere for Nibe: Emil Lassen, Andreas Schunck, Henrik Bruun.

Kampens spiller: Nicolai Nielsen

– Jeg elsker jer fandeme drenge” – Det var de sidste ord som blev skrålet fra en rørt og yderst stolt cheftræner, Henrik Bruun efter kampen mod Kvik/Aalestrup. En helt igennem fantastisk fodboldkamp at overvære. Alle som bar den grønne trøje kæmpede som aldrig før, hvor især 2.halveg var hæsblæsende affære.

Nibe fik desværre et sent afbud fra målmand Mikkel Møller, som gjorde at den aldrende klubmand Nicolai Nielsen måtte tage tjansen i målet. Han skulle få en hovedrolle senere.

Nibe startede kampen ganske godt og pressede på, men Kvik/Aalestrup kom dog med et par modsvar. Efter 20 minutter fik Andreas Schunck en stor mulighed for at bringe udeholdet på 1-0 men den ellers solide teknik fejlede i et splitsekund, hvor han ikke ramte bolden ordentlig. Minuttet efter kunne Nibe dog juble. Emil Lassen modtog bolden langt ude i den ene side og slår et indlæg, som dog sejler smukt op i hjørnet. Resten af halvlegen pressede Kvik på og fik det ene hjørnespark efter det andet. Kort før pausen blev Henrik Bruun og Christian Lohse overspillet i højre side, hvorefter der blev udlignet på et fladt indlæg. 1-1 ved pausen.

2.halvleg er noget af det bedste Nibe har spillet som hold det seneste år. De blæste Kvik omkuld fra start og fik den ene mulighed efter den anden, og hver gang Kvik prøvede at komme med et modsvar, stod både Nibes midtbane og forsvar solidt. Spillerne kastede sig ind i tacklingerne og tog de nødvendige løb for sidemanden.

Der skulle dog gå 25 minutter  før forløsningen kom for Nibe. Andreas Corfitz ofrede sig oppe på midten i en hård duel som fik sendt Niclas Schunck afsted. Han brillerede og fik driblet et par modstandere, hvorefter han fandt brormand Andreas som sikkert kunne gøre til 2-1.  Målet vækkede dog Kvik som efterfølgende kom mere ind i kampen. Endnu et farligt hjørnespark til modstanderne blev headet mod mål. Størstedelen af stadion var begyndt at juble, men en flyvende Nicolai Nielsen diskede op med en formidabel redning. De næste 10 minutter foregik et højt tempo, hvor hvert hold angreb på skift. 10 minutter før tid blev en storspillende Martin Sandvej udvist for at bruge hånden. Det efterfølgende frispark ramte Kvik stolpen og kort tid efter havde de to friløbere, som Nicolai Nielsen på flotteste vis reddede. Med 10 mand lukkede Nibe dog kampen, da Andreas Schunck slap flot igennem og blev nedlagt i feltet, hvorefter Henrik Bruun scorede på straffe.

Nibe vandt en forrygende fodboldkamp, hvor der i 95 minutter blev kæmpet maksimalt. Kampen igennem var udeholdet dybt fokuseret og lod sig ikke påvirke af modstanderens provokationer eller de næsten 100 fremmødte tilskuere.

En fryd at overvære for trænerteamet og stort bevis på hvor meget holdet har udviklet sig siden efteråret. Nogle sejre smager bare bedre end andre, lyder det utvetydigt fra holdleder Allan Nicolajsen.

Næste kamp er topopgør mod de ubesejrede fra Hobro på hjemmebane Kristi Himmelfartsdag, torsdag. En Nibe-sejr vil bringe dem tæt på 1.pladsen så De Grønne Ørne kan nok bruge god støtte fra sidelinjerne.