Rosæsonens sidste mesterskaber i kajakroning gælder de lange distancer på +20 kilometer. Her stiller Nibe Roklub med to roere i tre forskellige discipliner.

Søskendeparret Lærke og Søren Petersen fra Skørbæk har begge haft en ret hård sæson med øget modstand, i kraft af, at de i år begge er rykket en aldersklasse op og stiller op i hhv. dame senior og herre U18.

Dette til trods, har de begge hjemtaget medaljer i sæsonen; Lærke med en sølvmedalje ved forrige weekends DM i to’er kajak over 1000 meter. Og senest roede de begge sid til en medalje ved Tour de Gudenå: Lærke fik sølv og Søren Guld, begge på 42 kilometer.

Den kommende weekend stiller de så op til DM i maraton kajakroning på bane.

Lærke stiller lørdag op i éner kajak (K1) på distancen 26 kilometer med 10 overbæringer. Lærke stiller ligeledes op søndag i 2’er kajak (K2) på distancen 26 kilometer  med 10 overbæringer, sammen med sin tidligere makker Matilde F. Christensen fra Silkeborg.Sammen hjemtog Lærke og Matilde sidste år et nordisk mesterskab på 5000 meter distancen.

Matilde F. Christensen og Lærke Petersen – sammen vandt de i 2018 det nordiske mesterskab i U18 over 5000 meter. Nu stiller de sammen op i dame senior over den lange distance på 26 kilometer maraton i 2'er kajak.

Søren stiller lørdag op i éner kajak (K1) på distancen 21 kilometer med otte overbæringer.

De danske mesterskaber i maraton kajakroning foregår i Vallensbæk. 

Mulighederne for flere medaljer til søskendeparret er til stede, men som nævnt har de begge i denne sæson fået stærkere modstand i kraft af at være rykket en aldersklasse op.