Nibe Roklub fik i weekenden tre 6. pladser og en 7. plads til DM i kajak sprint på Bagsværd Sø.

Lærke, Søren og Silke Carøe Klitgaard Petersen deltog i DM sprint for 4. år i træk. Deres mål var at være med blandt de ni bedste i deres aldersgruppe, og I år lykkedes det for dem alle tre. Lærke kom ind på en 6. plads i 5000m sprint for U18 damer i énerkajak. Konkurrencen var hård da der blandt deltagerne var VM marathon-roere. Det lykkes for Lærke at ligge helt oppe i det forreste felt på de første 1000 meter, men her satte de en sprint ind som hægtede Lærke og en anden modstander af. Lærke holdt en placering som nr. 6 resten af vejen og kom i mål på tiden 24 minutter og 56 sekunder, godt ét minut efter vinderen.  

Silke kom ind på en 6. plads i finalen på både 200 meter og 500 meter distancen for U14 piger i toerkajak sammen med sin makker Laura Priess Nørgaard fra Vejle Å Kajakklub. De havde forinden roet sig til direkte finalepladser i de indledende heats ved at komme ind som nr. 3, og sprang således semifinalerne over.

Silke (forrest) og Laura i deres K2 kajak.

Søren kom ind på en 7. plads på 2500 meter distancen for U16 drenge i toerkajak sammen med hans makker Mikkel Rimmen fra Vallensbæk Kajakklub. Turen var dog lidt dramatisk da en konkurrent ændrede kurs godt 500 meter inde i løbet. Sørens og Mikkels båd kunne ikke nå at undvige og det endte med at Sørens pagaj et kort øjeblik sad i klemme i modstanderens ror der blev så ødelagt at de måtte udgå. Det blev efterfølgende afgjort at det var modstanderen der lavede fejlen og det betød derfor ikke noget for Sørens og Mikkels løb.

Mikkel (forrest) og Søren i den røde K2 kajak under løbet.

Nibe Roklubs kajakchef Jacob Norris udtrykker sin store anerkendelse af de tre roeres resultater: – Det er bare rigtige flotte resultater, de kommer ikke ud af den blå luft - de har bestemt arbejdet målrettet og hårdt på træningen hele sæsonen. Flot flot roet, lyder ordene fra kajakchefen.

Silke (forrest) og Laura under løbet.