FODBOLD – Serie 2, herrer

Valsgård IF 83-Nibe: 1-2 (0-1)

Målscorer: 0-1 Gustav Sløk, 0-2 Gabriel Martinez

Kampens spiller: Laurits Anker Rasmussen

»I så grufulde omgivelser kan en fornuftig vel snarere bringes til vanvid, end en vanvittig kan bringes til fornuft«. Citat af Doktor Struensee om »Pestgården« i 1766 i København.

Netop det at bruge fornuften som et våben i Valsgård var det helt store fokuspunkt for spillerne hele ugen. For spillerne vidste, de ville komme ned til en propfyldt tribune, hvor hjemmepublikummet kampen igennem ville råbe og provokere samt, at Valsgård spiller hårdt og med stor intensitet. Det store fokus på den mentale del var i den grad synlig kampen igennem og 2. halvleg viste Nibe hjerte, hvor der blev kæmpet til sidste minut.

Kampen startede ud som forventet med højt tempo og mange nærkampe. Nibe var dog klart bedst i 1. halvleg men det blev ofte lige ved og næsten, da underlaget var drilsk. Nibe kom foran efter 25 minutter, da Gabriel Martinez fik sat et par modspillere af og fandt Gustav Sløk, som fik scoret selvom målmanden fik hånden på, til stor jubel for de medrejsende tilskuere. Halvlegen igennem sad Nibe på kampen, hvor Valsgård kun blev farlige på dødbolde men Anders Lund var kampen igennem sikker i sine indgreb. 

2. halveg startede på smukkeste vis. Der var spillet 5 minutter og Nibe fik frispark udenfor feltet. Assistenttræner Allan Carol Nicolajsen vendte sig om til Gabriels far Angel og sagde at hans søn ville score nu, hvor Angel sagde »selvfølgelig«. Og ganske rigtig sparkede Gabi flot bolden over muren og helt nede ved den ene stolpe, hvor der så var der dømt fælleskram fra trænerteamet til Angel.

Men glæden varede kort, for efter 12 minutter reducerede Valsgård efter en standard situation og så var der dømt intens fight resten af halvegen. Valsgård slog den ene lange bold efter den anden ned mod Nibes bagkæde men hele holdet kæmpede heroisk resten af halvlegen og lukkede den vilde stemning ude. Der udbrød også en jubel af en anden verden, da dommeren fløjtede af og Nibe kunne fejre en sindssyg vigtig sejr.

Valsgårds Lasse Olesen udtalte efter kampen: »Nibe er det bedste hold vi har mødt. De kæmpede bravt og ville det bare mere end os så det var fortjent«.

Trænerteamet var da også yderst stolte af deres spillere:
– At se de drenge kæmpe så hårdt for hinanden i 90 minutter, var fantastisk. At se flere af spillerne klappe ud til hjemmepublikummet og de medrejsende fra Nibe efter kampen var et tegn på respekt. At høre Mathias Johannesen undskylde til trænerteamet efter kampen for sit tynde gule kort. Holdet er bare et spændende og særligt sted i øjeblikket.

Næste opgør håber holdet at fylde Nibe stadion, når topholdet St. Restrup kommer på besøg til et brag af et lokalopgør førstkommende fredag kl. 19.00.