FODBOLD – Playoff kamp til Jyllandsserien

IF Skjold Sæby - St. Restrup IF: 5-4 (2-0)

Mål for RIF: 1-3: Mikkel S. Kristensen, 2-3: Mike Kristensen, 3-3: Anders Holt, 3-4: Malthe Kristensen

St. Restrup IF skulle lørdag eftermiddag spille den sidste og afgørende playoff-kamp på udebane mod IF Skjold Sæby, der sluttede sæsonen som tredje sidst i Jyllandsserie 2. En kamp St. Restrup-holdet havde sikret sig, da de i midtugen vandt med 3-0 på hjemmebane over Hjørring IF, der lige som St. Restrup IF var sluttet på andenpladsen i deres serie 1-pulje.

Til kampen mod IF Skjold Sæby måtte St. Restrup-træner Casper Stokbro for alvor gøre brug af den store og kvalificerede bredde i seniorafdelingen, da hele syv spillere var forhindret af ferie.

Et flot stadion i Sæby dannede rammen om et opgør, hvor hjemmeholdet havde ”alt at tabe” mens udeholdet havde ”alt at vinde”. Samtidig havde St. Restrup-spillerne muligheden for at spille klubben op i næste sæsons Jyllandsserie 2. En rangering klubben aldrig har opnået tidligere, og på den måde kunne spillerne blive historiske.

St. Restrup IF startede kampen godt, og det var hurtigt tydeligt, at holdet godt kunne hamle op med IF Skjold Sæby i både tempo og kombinationsspil. Efter 10 minutters spil bragte hjemmeholdet sig front med 1-0, da de scorede efter et veludført hjørnespark. Efter scoringen pressede St. Restrup IF på for en hurtig udligning, men de måtte se hjemmeholdet score på ny – denne gang til 2-0. Mod halvlegens slutning havde både Anders Holt og Mike Kristensen gode muligheder for at få reduceret, men de måtte begge se deres forsøg reddet. Således var det et hjemmehold, der førte med 2-0 ved første halvlegs afslutning.

St. Restrup-træner Casper Stokbro brugte pausen på, at fortælle sit mandskab, at de havde gjort det godt, og opskriften de skulle følge var den samme som i første halvleg. Det var små detaljer, der skulle tilpasses.

Trods gode inputs i pausen var det IF Skjold Sæby, der efter to minutters spil, af kampens anden halvleg, bragte sig i front med 3-0. Så skulle man tro at kampen reelt var afgjort, men St. Restrup IF ville det anderledes. Efter 50 minutters spil fik St. Restrup IF’s Anders Holt sat et flot angreb op, som den purunge frontangriber Mikkel S. Kristensen resolut sendte i mål til 1-3. Her efter fik St. Restrup IF endnu mere tro på den opgave, der lå foran dem. Efter 55 minutters spil blev de belønnet, da Anders Holt atter var at finde i oplæggerens rolle, da Mike Kristensen flot sparkede bolden fladt i mål til stillingen 2-3. Her efter var det tydeligt, at det var et hjemmehold, der havde svært med at følge med St. Restrup IF’s tempo samt kombinationsspil, og de var endvidere var yderst sjældne gæster på udeholdets banehalvdel. Efter 60 minutters spil kronede St. Restrup IF’s Anders Holt en flot indsats, da han scorede til 3-3. Således var kampen helt lige efter 15 yderst effektive minutter fra St. Restrup IF’s side. Det var atter St. Restrup IF, der gik efter sejren, og det blev belønnet i det 81. minut, da anfører Malthe Kristensen steg flot til vejrs, efter et hjørnespark, og headede bolden i mål til 3-4. Nu lignede det for alvor at St. Restrup IF kunne skrive jyllandsserie på fodbold-CV’et til næste sæson. Hjemmeholdet satte mod kampens slutning ekstra ind offensivt. Dette gav pote i det 85. minut, hvor det fik scoret til 4-4. Øjeblikket efter blev det 5-4, da en IF Skjold Sæby-spiller slap igennem St. Restrup-forsvaret og scorede. Dette blev også kampens slutresultat – en kamp, hvor begge hold gik hele følelsesregisteret igennem, men det var hjemmeholdet, der til slut kunne juble over forsat jyllandsserie-status til den kommende sæson.

Således er St. Restrup IF forsat at finde i næste sæsons serie 1, men de kan se tilbage på en yderst flot og godkendt sæson som oprykkere. / ELR