Af Lene Haugbølle, formand 3F Midtfjord

Socialdemokratiet har spillet ud med, at nedslidte arbejdstagere kan gå tidligere på pension. Her i 3F Midtfjord bakker vi den grad op om forslaget.

Danskerne vil gerne arbejde, men mange er desværre nedslidte inden de når pensionsalderen. Derfor er det utroligt positivt at Socialdemokratiet nu vil give denne gruppe ret til tidligere pension.

Vi har længe ønsket, at fokus blev rettet mod de mest nedslidte på arbejdsmarkedet. Dem, der blev hårdest ramt, da pensionsalderen blev sat op og virkelig forringede efterlønnen. Alt for mange mennesker – her i blandt en del af 3F Midtfjord’s medlemmer– må kæmpe sig gennem de sidste år på arbejdsmarkedet med smerter og bøvl.

I de seneste år har der været fokus på alt andet end lønmodtagerne. Derfor kan det ikke undervurderes, at vi nu – med Socialdemokratiets udspil – får sat det her emne højt på den politiske dagsorden.

Vi håber, at andre partier følger trop, så vi efter et valg kan få rettet op på den urimelige behandling som vores nedslidte medlemmer får. For i den næste folketingssamling skal man igen tage stilling til at sætte pensionsalderen op. En pensionsalder som om få år er klart den højeste i Europa. Det nytter bare ikke, for dem, der har det fysisk hårdeste arbejde.

Vi skal blive bedre til at forebygge – og der skal investeres i arbejdsmiljøet. Men for dem, der i dag er nedslidte, skal vi have en løsning nu. De har også krav på gode år, når de går på pension. Socialdemokratiets udspil rammer derfor plet. Lad det blive til virkelighed!