Mandag slog Børnehuset Solstrålen i Vokslev dørene op for første gang, efter den tidl. integrerede institution under Vokslev Friskole op til jul måtte lukke sammen med friskolen.

Børnene har de sidste par uger været passet af bedsteforældre og bekendte til familierne, så de havde helt tydeligt savnet hinanden og gensyns glæden var meget tydelig den første morgen og formiddag, fortæller Dennis Nørholt, medlem af bestyrelsen i den nye børneinstitution. 

Børnehuset har lavet aftale med udlejer af bygningerne, som »Solstrålen« har hjemme i, om at kunne bruge hallen på matriklen, og der er lavet aftale med en musik-pædagog som kommer hver torsdag og ’leger’ musik med børnene i hallen.

Børnehuset har ansat 4 pædagoger og 1 pædagogmedhjælper med pædagogisk grunduddannelse. Solstrålen var så heldige at få ansøgninger fra 3 af de pædagoger der tidligere har været ansat på matriklen, som dermed kender børnene rigtigt godt, og pædagogmedhjælperen har også tidligere været tilknyttet denne børnegruppe, og kendte derfor også børnene godt. Den ’nye’ pædagog har over 10 års erfaring, så sammenlagt er det en særdeles erfaren og kvalificeret medarbejderstab der var klar til at tage imod børnene.  

Pædagogerne havde på åbningsdagen arrangeret rød løber foran Børnehuset Solstrålen, hvor pædagog Rikke Hansen tager imod.

Der startes op med 10 børn i børnehaven, og 6 børn i vuggestuen, og der er dermed plads til flere i hver afdeling.

Solstrålen er normeret til 10 i vuggestue og 20 i børnehave. 

Pædagogerne havde på åbningsdagen mandag arrangeret rød løber foran Børnehuset Solstrålen, og børnene blev trakteret ved en ’galla-frokost’ i anledningen af åbningen. Og vejret har også været med børnene, så de har været ude hele eftermiddagen og nyde at være tilbage på legepladsen.

wSolstralenfrstedagA0F90B8ECC6Ax
wSolstralenfrstedag586E13E1BD6D
wSolstralenfrstedagA626987D5936
wSolstralenfrstedagAE87-EA763696A782