En scene fra Dræberne i Nibe. Foto: Per Arnesen.

Her er filmens hovedpersoner samlet i »Marthas Stue« på Jernkroen. Stående til venstre instruktør Ole Bornedal – og fra venstre: Ulrich Thomsen, Nicolas Bro, Mia Lyhne og Lene Maria Christensen. Foto: Nibe Avis

Den forløbne uge var der gallapremiere med flere af filmens aktører til stede.
De kommende dage fortsætter med snigpremierer ved en række lukkede forestillinger – og torsdag i næste uge går det løs i Kino Nibe med
Danmarkspremieren.
Mand og mand (m/k) imellem tales der i disse dage meget om den forestående Danmarkspremiere på filminstruktøren Ole Bornedals nye filmkomedie »Dræberne fra Nibe«. Forventningerne er høje – specielt på baggrund af, at store dele af filmens kulisser er kendte lokaliteter i Nibe og nærmeste omegn – herunder Jernkroen, hvor en del optagelser foregik i foråret 2016.

    Nibe har et godt bymiljø, hvor filmens
    kontraster kommer til sin ret.

    Ole Bornedal, instruktør

Skøre indfald og sort humor
Dræberne fra Nibe præsenteres som en komedie, hvor de mest skøre ideer prøves af:
To jyske håndværkere, der arbejder sort, beslutter at hyre en russisk lejemorder for at gøre det af med hver deres kone – som alternativ til en skilsmisse.
Men konerne tager så affære og pludselig er der ægtemændene, der kan føle sig jaget.

Nibe Avis talte under optagelserne med filmens idemand og instruktør Ole Bornedal, der selv stammer fra Nørresundby og tidligere har besøgt Nibe og Jernkroen:
– Nibe har er godt bymiljø med gode kulisser, hvor mange af filmens kontraster kommer til sin ret, sagde han ved den lejlighed.