Fredag er den nye bro over Halkær Å klar til at blive indviet.

Det sker med taler, snoreklip, musik og lidt godt til ganen, lyder det fra kommunikationskonsulent Anne Starbæk Axelsen fra By- og Landskabsforvaltningen ved Aalborg Kommune.
Dermed kan bilister atter krydse Halkær Å. Den næsten 100 år gamle vejbro er blevet skiftet ud med en ny og fremtidssikret bro, som nu er klar til at blive taget i brug.
- Åbningen af den nye bro er en glædelig begivenhed, som mange i lokalområdet har set frem til. Sådan lyder det fra Hans Henrik Henriksen, som er rådmand i By- og Landsskabsforvaltningen.

Forbindelsen sikret de næste hundrede år
- Broen har stor betydning for mange beboere i området - og med den nye bro er vejforbindelsen over Halkær Å sikret de næste hundrede år, udtaler en glad Hans Henrik Henriksen og henviser til, at der med den nyopførte bro er taget højde for kommende vandstandsstigninger på grund af klimaændringer.
Den nye bro er også stærkere og har højere bæreevne, så store lastbiler og landbrugskøretøjer trygt kan passere. Og da broen er placeret i et naturskønt område, er der lavet faunapassage, der tager særligt hensyn til både natur og dyr i området.

Veteranbiler og cykler først over den nye bro
Såfremt man ønsker at deltage i indvielsen af den nye bro ved Halkær Å, så kan man opleve rådmand Hans Henrik Henriksen som holder åbningstalen og Arkæolog Janne Porsgaard Dam som efterfølgende vil fortælle om broen og området, hvorefter snoren klippes og lokale veteranbiler indvier broen.
Afslutningsvist byder programmet på fællessang og musik fra lokale musikere samt kaffe og kage fra Halkær Kro. Herudover inviterer Cyklistforbundet på en cykeltur i området.