Det nordjyske band med lokalt islæt har indspillet sin sidste musikalske udgivelse i denne konstellation.

Sygdom tvinger bandets medlemmer til at splittes for at holde det ønskede høje ambitionsniveau.

Tirsdag i sidste uge var en mærkedag i det nordjyske band Caved Crow – en mærkedag af de mere triste, omend det mest af alt handlede om, at bandet denne dag udgav sin nyeste musik-EP med egne numre.

Baggrunden for beslutningen om at indstille bandets karriere er, at forsanger i Trine Valsted fik konstateret alvorlige stemmeknuder i sommeren 2015. Selvom Trine nu efter mange måneders genoptræning er kommet på benene igen, så har det medført, at hun - og dermed Caved Crow - ikke kan fortsætte på det blus, som der kræves i musikbranchen, siger Brett Tootle, ét af de øvrige tre medlemmer af Caved Crow.

Bandet har gennem sin levetid spillet bla. på Nibe Festival to år i træk (2014 - 2015) og blev kåret som Årets Nordjyske Band i forbindelse med en sejr i Skråens Band Battle 2014.

Den nye musikudgivelse er en EP-udgivelse ved navn »Is It Hope?«, som er dedikeret til afslutningen på bandet. Indtil nu har pladen modtaget meget rosende anmeldelser af bla. Musikblogger.dk og GFR, der har tildelt pladen henholdsvis 5/5 og 5/6 stjerner.

Musikken er et særdeles gennemarbejdet og seriøst arbejde, som bringer inspiration og tanker, som var det en nyfortolkning af legendariske Jefferson Airplane eller Fairport Convention i deres velmagtsdage med en markent klangbund og en kvindelig forsanger.

Den nye udgivelse kan alene opleves digitalt, bl.a. på Spotify eller Youtube.