16-årige Rasmus Riise Simonsen, lokal BMX-kører fra Sønderholm, skal i næste uge forsvare de danske farver ved VM, som afholdes i den skotske by Glasgow. En situation han har prøvet før, da han sidste år også var kvalificeret til verdensmesterskaberne, der blev afholdt i franske Nantes. Her kørte Rasmus Riise Simonsen både stabilt, og med et tårnhøjt niveau ind til et styrt sendte ham ud af finale-drømmende i mesterskabernes semifinale.

Ambitioner har den unge Sønderholm-dreng bestemt. Drømmen er at gå hele vejen til finale-heatet om verdensmesterskaberne. Men at blive blandt de bedste og sidste otte ryttere kræver sin BMX-kører, da verdensmesterskaberne byder på tre indledende runder, hvor kun de bedste kvalificerer sig til udskilnings-heatene i 16.dels-finalerne, 8.dels-finalerne samt kvart- og semifinaleheatene inden en eventuel finale venter.

Rasmus Riise Simonsen er ved godt mod, trods et styrt i finalen om europamesterskaberne i sidste måned, og en efterfølgende periode, hvor ryggen ”har drillet lidt” som han selv udtrykker det. ”Det handler om at køre op til mit vanlige niveau med gode heat-tider, samt at levere en god teknik på BMX-cyklen – og ikke mindst at undgå styrt. Så kan jeg komme langt”, fortæller Rasmus Riise Simonsen.

BMX-cyklen er klar til den lange flyrejse til Glasgow, hvor en del af den bliver skilt ad så den ikke fylder meget mere end et golfsæt ombord i lastrummet. Når han når frem til Glasgow venter en uge, der byder på en række trænings- og opvarmningsdage inden Rasmus Riise Simonsen og over 100 andre BMX-kører skal kæmpe om verdensmesterskaberne i klassen for 16-årige drenge.