Det er en stor dag, når ens barn afslutter ti års skolegang i folkeskolen, og normalt bliver det fejret på behørig vis til dimissionen på skolen med elever og forældre. 

Derfor havde Frejlev Skole tænkt i brugbare alternativer for at afholde årets dimission for skolens afgangselever på 9. klassetrin. Alternativer til den traditionelle dimission, som ville være forsvarlig i den nuværende situation, fortæller DUS/Indskolingsleder på Frejlev Skole Evald Lange Rise. 

Alternativet blev en ”drive in dimission” i bedste stil, der løb af stablen i sidste uge, på sko-lens parkeringsplads ved Frejlevhallen. Her var der opstillet scene, skolens udskolingslærere var indbudt og så var der ikke mindst smukke sange samt taler af bl.a. Frejlev Skoles skoleleder Bjørn Visborg. Som prikken over i’et skinnede solen fra en skyfri himmel denne sommer-lune aften. Fællesnævneren for alt det praktiske omkring afviklingen af dimissionen var at elever og forældre skulle blive i hver deres bil, hvor lyden af talerne og musikken blev sendt direkte ud i bilernes højtaleranlæg. Efter talerne modtog eleverne, i hold, deres afgangsbeviser til stor glæde for dem hver især.

Frejlev Skole afholdte i den forgangne uge ”drive in dimission” for skolens af-gangselever. Ingen dimission uden afgangsbeviset i hånden, hvilket bl.a. vakte stor glæde fra Axel Moen Søndergaard fra 9.A. Foto: Lone Brunø-Sørensen

Efter taler, musik og afgangsbeviser indbød Frejlev Skole forældrene samt eleverne til et hyggelig dimission-traktement i Frejlevhallen, der i dagens anledning var opdelt i zoner med egne ind- og udgange således at alle retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen blev overholdt.

Efter et par timers dimissionsfest, der vil overgå i historien, kunne elever, forældre og med-arbejdere gå glade hjem, efter en yderst vellykket »drive in dimission« fortalte DUS/Indskolingsleder på Frejlev Skole Evald Lange Rise.  

wSidsteskoledag2020-105-of-295
wSidsteskoledag2020-67-of-295
wSidsteskoledag2020-275-of-295