St. Restrup IF tager torsdag kl. 17:00 i mod 3F Superliga-nedrykkerne fra Silkeborg IF i første runde af  DBU’s pokalturnering »Sydbank Pokalen«.

Kampen er Silkeeborg IF’s første i Sydbank Pokalen, da holdet først er trådt ind i denne runde, mens St. Restrup IF har været gennem tre runder for inden for at kvalificere sig til denne runde. 

St. Restrup IF indledte pokal-eventyret ved at slå lokalrivalerne fra Nibe Boldklub, hvor der både skulle forlænget spilletid til, og en efterfølgende straffesparkskonkurrence før det var serie 2-holdet fra St. Restrup der kunne juble over sejren. I den efterfølgende runde faldt lodtrækningen således ud, at St. Restrup IF var oversiddere, og kunne således vente end-nu en uge før en modtander var fundet til den næstkommende runde. Her blev det serie 1-holdet fra Sulsted, som lagde vejen forbi Frejlev Stadion, og måtte rejse hjem med et 4-1 nederlag i bagagen. 

Spillerne på St. Restrup IF's førstehold puster her ud efter sejren over Sulsted.

Nu venter Silkeborg IF – en klub, som både kan skrive fuldtids professionalisme og et Danmarksmesterskab på klub-cv’et.

Silkeborg IF kommer med tre lutter sejre i deres testkampe frem mod sæsonåbningen i 1. division, hvor holdet har klare ambitioner om at vende hurtigt tilbage til 3F Superligaen. Således er det blevet til testsejre over AaB, der blev slået i Aalborg med 2-1. SønderjyskE blev besejret 3-1. Senest er sølvmedaljetagerne fra FC København blevet besejret med hele 3-1. 

Der venter således St. Restrup IF en overordentlig mundfuld når Silkeborg IF gæster Frejlev St

Bag kulisserne har en stribe af St. Restrup IF-frivillige arbejdet intens for at skabe de bedste rammer for såvel hjemmeholdet, udeholdet og alle publikummer. Her har klubben været godt hjulpet af en stribe sponsorer, der velvilligt har ydet klubben støtte til denne »år-hundredes kamp«. 

Kampen afvikles efter corona-protokollerne for afvikling af ungdoms- og seriekampe, hvilket betyder at der maksimalt må være 500 tilskuere til stede. St. Restrup IF har derfor krævet tilmelding, via billetsalg, til kampen for at kunne styre tilstrømningen. Disse billetter blev solgt på rekordtid, da de lørdag formiddag blev udbudt til salg. Der gik således under 10 minutter før St. Restrup IF kunne melde alt udsolgt. Siden er der blevet lavet en venteliste så lang, at det henleder tankerne på, om Frejlev Stadion kunne have rundet de 1000 tilskuere til denne kamp, hvis corona var sparket til hjørnespark i verdenssituationen.

I forbindelse med denne store interesse meldte der sig, i kølvandet på denne, endnu en stor overraskelse, da St. Restrup IF blev kontaktet af TV-selskabet bag Sydbank Pokalen, som fortalte, at de ville komme med en mindre produktion bestående af to kamerahold samt en kommentator, da kampen skulle live-transmitteres. Det eneste dette TV-hold manglede var blot en fodbold-kyndig person med indsigt i hjemmeholdets spillere, der ville være med-kommentator på kampen. Således får tidligere St. Restrup IF-assistent Benjamin Ajero debut i kommentatorboksen denne torsdag aften.

Der venter således en rigtig spændende kamp, måske også resultatmæssigt. Hjemmeholdets Christian Montoya har et rigtigt spændende jubilæum at se frem i mod. Næste mål fra hans fod, er, nemlig hans mål nr. 100 i førsteholdstrøjen for St. Restrup IF. En mulig imponerende bedrift, da det vil være i hans førsteholdskamp nr. 140, hvor der også ligger 50 målgivende oplæg med i denne imponerende statistik bag Christian Montoyas førsteholds tid i St. Restrup IF. Spørgsmålet er blot om Silkeborg-træner, og tidligere AaB-træner Kent Nielsen med danmarksmesterskab på CV’et, har en særlig opmærksomhed på den boldglade og målfarlige St. Restrup-spiller denne dag.