FODBOLD: Sydbank Pokalen, 1. runde

St. Restrup IF (s.2) - Silkeborg IF (1.div.): 0-5

Mål for Silkeborg: 0-1 og 0-3: Magnus Mattsson. 0-2: Emil Holten. 0-4 og 0-5: Alexander Lind.

Der var lagt op til den helt store fodbold-folkefest i Frejlev, da Silkeborg IF gæstede Frejlev Stadion til første runde af ”Sydbank Pokalen” i DBU-regi. Sådan blev det også. 500 tilskuere havde en herlig dag på Frejlev Stadion, og bakkede i den grad de lokale fodboldspillere, fra St. Restrup IF, op da storholdet Silkeborg IF gæstede.

Inden kampdagen havde der i mange dage op til kampen forløbet sig adskillige planlægnings-aftenener for klubbens frivillige. For det er ikke en ”hvem som helst modstander”, der gæstede Frejlev Stadion. Silkeborg IF, der har status som 3F Superliga-nedrykker, og en placering for nuværende i fodboldrækkernes 1. division; NordicBet Ligaen må siges at være en stor modstander i en officiel kamp. Ja, faktisk den største, som St. Restrup IF nogensinde har mødt i klubbens 93-årige historie. Så når der skulle skrives historie – ja, så var det vigtigt for hele fodboldafdelingen at det blev med de festlige vendinger i historiebogen.

Derfor havde klubbens frivillige også lagt sig i selen for at skabe de perfekte rammer sammen med klubbens sponsorere. Dog var der det ”lille” aber dabei; Covid-19, der naturligvis satte sit præg på folkefestens rammer. 500 personer måtte der forsamles på Frejlev Stadion inklusive spillere, dommertrio, frivillige mm. Det var udgangspunktet for planlægningen, men bestemt ingen hæmsko. Derfor blev der i samarbejde med Sparkassen Vendsyssel sat kulør på dagen, hvor bl.a.  pølsevogne og salgsboder blev sat op. De små 500 billetter var gået ”som varmt brød”, og det forlyder at St. Restrup IF, med en forsigtig vurdering, kunne have solgt det dobbelte; 1000 stk.

Med indløbs-portal i kulørte farver, som matchede St. Restrup IF’s spillerdragter og Silkeborg IF’s ditto løb de to hold på banen med St. Restrup IF’s egne ungdomsspillere i hånden som indløbsbørn til taktfaste klapsalver fra et udsolgt Frejlev Stadion. Dette akkompagneret med musik over Frejlev Stadion, stadion speaker, live transmission, via to kameraer, der blev vist på DBU’s hjemmeside samt to kommentatorer så var rammen sat. Ja, så bliver det ikke meget større – når man som St. Restrup-spiller til dagligt spiller i fodboldens serie 2, og nyder det glade amatørliv.

Der var maximal opbakning fra et stemningsfyldt publikum på Frejlev Stadion.

Spillet på grønsværen var fra første minut med Silkeborg IF i ”førertrøjen”. Således førte de dirigentstokken, og pressede St. Restrup IF tilbage på egen banehalvdel fra kampens start. Tidligt i kampen bragte Silkeborg IF’s Magnus Mattsson Silkeborg IF på 0-1. Efter 15 minutters spil var det Silkeborg IF’s Emil Holten, der kunne score til. 0-2. Efter scoringen bed St. Restrup IF mere fra sig, og formåede med heroisk spil, og fighterhjerte, samt en målmand Jens Holt, der var vaks på målstegen at holde Silkeborg IF fra ”målfest”. Således holdt stillingen 0-2 til pausefløjtet. Noget som Silkeborg IF’s træner Kent Nielsen var noget misfornøjet over. Han forventede tydeligvis mere af holdet.

Derfor var det også venteligt at Silkeborg IF ville komme ud til anden halvleg i et endnu højere gear. Dette forsøgte de også, men på ny kæmpede St. Restrup IF det bedste de havde lært, og med publikum bag sig viste det sig ikke så let, som Silkeborg IF måske havde troet. Dog var det ikke alverden at St. Restrup IF gæstede Silkeborg IF’s målfelt, men da både Andreas Horskjær og siden Nicolai Olsen viste offensive takter og tekniske finurligheder gav det optimistiske drømme langs tilskuerrækkerne. Da Silkeborg IF’s Magnus Mattsson brændte et straffespark på St. Restrup IF’s målmand Jens Holt bestod drømmende for en stund. Disse blev manet i jorden i det 70. spilminut, da Silkeborg IF bragte sig på 0-3 ved Magnus Mattsson. Siden blev det til både 0-4 og 0-5 ved Alexander Lind, hvilket også blev slutfløjtet, da 3F Superligadommer Mikkel Redder blæste i fløjen for sidste gang i opgøret.

wRif-Silkeborg-2020-63-of-228
wRif-Silkeborg-2020-124-of-228
wRIF0100

En yderst godkendt indsats af hjemmeholdet, at kunne måle sig med Silkeborg IF fuldtidsprofessionelle spillere med kun et 0-5 nederlag til følge set i lyset af Silkeborg IF’s trup var noget nær lig med den trup, der havde besejret både FC København, SønderjyskE og OB med 3-1 samt AaB med 2-1 i holdets seneste opstartskampe.

Med et perspektiv på kampen at St. Restrup IF-træner Michel Valdemar stillede med en trup bestående af spillere med en gennemsnitsalder på 21,5 år henleder det positive tanker for fremtiden, og med sikkerhed også en tro og mod på mere hos de lokale spillere, hvor der nu venter en ”dagligdag” i serie 2 med Birkelse som kommende modstander.

St. Restrup målmand Jens Holt blev kåret til kampens spiller og modtog gave fra Rihno Systems A/S v. Tanja Abiltrup og Fredrik Maicol.