Sådan lyder ordene fra Palle Lynge, der de sidste knap 20 år har været frivillig i St. Restrup Idrætsforening.

St. Restrup Idrætsforening (RIF) kan takke Palles dengang 5-årige datter for, at han endte som frivillig i RIF. 

Som forælder til en fodboldspiller blev han nemlig hvervet til sportsudvalget i 2002. Det var ifølge Palle »en fin lille opgave«, så man blev knyttet til klubben. På datterens fodboldhold gik trænerrollen på turnus, og i 2007 påtog Palle sig trænergerningen for hans datter Louises hold (årgang 1997). Den hidtidige turnusordning stoppede dog her, og Palle fortsatte som træner.

I alt 11 sæsoner blev det til med disse fodboldglade piger. I løbet af disse sæsoner var de bl.a. på flere udenlandsture, tre gange til Holland, på en super tur til Berlin, samt på et træningsophold i Lalandia. Alle oplevelser Palle ikke vil være foruden. Efterhånden begyndte pigerne at stoppe på holdet grundet, at mange af dem skulle studere udenbys, og flere af dem skulle til at være mødre, hvorfor truppen naturligt svandt ind. Palle tænkte, at det så i 2018 var tid til at tage en pause fra hans frivillige engagement i klubben. 

Men Palles gode kammerat og mangeårige kollega i RIF, Thomas Horskjær, fik lokket ham til at være træner sammen med ham for RIFs Herrer Senior 2. hold, da de manglede trænere. Dem har Palle og Thomas trænet i to sæsoner, og det har ifølge Palle været en kæmpe fornøjelse at arbejde med de unge mennesker. 

– Nu er tiden inde til en pause fra det frivillige arbejde, og vi vil sige Palle en stor tak for hans store frivillige arbejde i RIF gennem de sidste 20 år, lyder ordene fra Johanne Bugge, formand for den store idrætsforenings fodboldafdeling.

Slutteligt udtaler Palle: – Det har til tider været hårdt, men kunne jeg gøre det om, ville jeg ikke bytte det med noget andet. Jeg har igennem årene fået rigtig mange bekendtskaber, og så har jeg fået et super forhold til mange af de unge mennesker i Frejlev.