Det lokale band Vest Kys har spillet sammen i knap to år. På kort tid har medlemmerne opbygget en del omtale med deres destinkte lyd -  »rå pop fra Limfjorden«. Det er sange på dansk, der med klassisk pop, episk stadionrock og retroelektro spiller medrivende, med udgangspunkt i nære emner som forelskelse, sorg, kampe i livet og opgør med fortiden.

Nu nærmer sommeren sig og Vest Kys har planlagt en mindre fremvisning af sig selv langs den jyske kyst. Turen starter på det legendariske Brundby Rockhotel på Samsø. Herefter står den på Nibe Festival, Waar Party og Tunø Festival. Samtidigt arbejdes der på højtryk for to festivaller mere - oveni indspilningerne til deres kommende debut-EP.

Vest Kys består af 5 mere eller mindre halvmodne mænd, altid klædt i hvid skjorte og slips. Et signal, der både udstråler elegance - og anonymitet. »Vores image udadtil skal afspejle vores musik. Og da vi som sådan ikke er inspirerede af nogle bestemte idoler, er vores stil også afdæmpet«, som de selv siger det

Bandet udspringer af Nibes lokale musikforening Musik i Nibe og har udover miniturneen spillet opvarmning for Falch/Krebs, samt på Nibe Festival sidste år, Way Up North Festival to år i træk - og på den lokale Jernkroen.