Store danske og internationale navne? Ja tak… Men aldrig på bekostning af fortiden, fremtiden, skævheden, folkeligheden, de lokale talenter, bredden og intimiteten. Det er bl.a. derfor, vi har vores lille intime scene – Den Lille Fede. Derfor vi med stor glæde nu kan præsentere det samlede program på festivalens mindste officielle scene.

Sådan lyder oplægget fra Nibe Festival, der nu offentliggør programmet på Nibe Festivals mindste scene: Den Lille Fede.

Sjakket
Nordjyske Sjakket har deres helt egen spidsfindige kombination af folkelige beats, der med sin forførende energi skaber et helt igennem fascinerende originalt og håndspillet musikalsk univers. Teksterne ligger i et limbo mellem akademisk hovskisnovski, nordjysk beskedenhed og drømmen om Vendsyssel som selvstændig stat. Der må danses og festes.

Tom Donovan
Behøver vi at sige, at det ville afføde et ramaskrig af rang og en større protestmarch op eller ned af Junglestien, hvis vi pludselig sprang ét år over med denne folkekære irer.
Det er ligesom en del af helheden, at vi skal feste til Tom Donovan egne numre, de irske og skotske ”folkhits” og den lunefulde og humoristiske fortolkning af samme.

Golosa La Orquesta
Fra Santiago de Chile kommer disse 6 unge talentfulde chilenske musikere forbi vores lille smukke skov.
Med baggrund i deres latinamerikanske rytmer bevæger Golosa La Orquesta sig ind i jazz, swing, folkemusik, milonga mv. Det hele serveres i et charmerende, dynamisk, danseindbydende, varmt  og omfavnende show.

Trees In Toronto
Med Lasse Petersens stærke vokal leverer Trees In Toronto melodisk og storladen rock.
Trees In Toronto vandt i 2016 vandt Jelling Musikfestival Quasar-pris og senere på sommeren "Tak Rock"-talentprisen på LiveCamp på Smukfest. Et klart signal om bandets enorme potentiale.
Trees In Toronto udgav deres selvbetitlede debutalbum i foråret 2016, og de arbejder allerede nu på en opfølger i løbet af 2017.

Vest Kys
”Rå pop” kalder Vest Kys selv deres musik. Måske den rette beskrivelse… Men den lettere folk-punkede sound leder også tankerne hen mod Editors og White Lies.
Bandet stammer som ét af få bands på årets festival fra Nibe. De er dog – for andet år i træk – røget igennem bookernes nåleøje, da bandet befinder sig i en voldsom udviklingsproces, som lover godt for fremtiden for de lokale spillemænd.

Brothers of Mercy
To sognepræster og en idehistoriker har kastet sig over Leonard Cohen, som desværre gik bort for få måneder siden. Et fantastisk bagkatalog med - også fremover - betydningsfyldte sange efterlod den store canadiske poet.
Brothers of Mercy giver deres fortolkning af Leonard Cohen uvurderlige sangskat og går heller ikke af vejen for at fortælle om sangenes baggrund.
I dyb dyb respekt for Cohen her efter hans død, er det her en meget personlig tribute til dette fantastiske menneske. 

Hjalmer
Med sangskrivning på højt niveau – akkurat, som en vis anden herre fra netop samme by, som sandelig bærer samme efternavn, så er Hjalmer fra Odense klar til Nibe, ja, og til at erobre landet. Singlen ”Hjem Til En Anden” er forløberen til det kommende album af samme titel. Det nummer sidder lige i skabet.
Vi byder velkommen til Larsen – altså ham med fornavnet Hjalmer. Velkommen til en poet og en musiker, som vi kommer til at høre mere til det næste år… Og de næste 10 år og kommende årtier – akkurat som ham med samme efternavn.

Alan Haynes
Amerikanske Alan Haynes er ubetinget guitaristernes guitarist, og han nævnes i mange interviews som et ’must hear’, af så forskellige guitarister som Robert Cray og Jeff Beck. Ligeledes har Haynes ofte stået på scenen med de allerstørste; Stevie Ray Vaughan, Albert King, Buddy Guy, Albert Collins, Otis Rush, og ikke mindst Johnny Winter, som han tillige har indspillet med og erklærer som sin største inspirationskilde.
Mon ikke vores mindste scene – Den Lille Fede – fyldes med fed blues, og at Haynes fans er på plads sammen andre blues freaks, førstnævnte går i øvrigt under benævnelsen ”Hayniacs”.

Mattis
Det var ikke uden grund, at Mattis i efteråret varmede op for Alex Vargas. Musikalsk er Vargas og Mattis beslægtet. Inspirationen har Mattis er fundet i den historiske motown og soul. Den legendariske sound møder herefter i et mash-up tidens sound af pop og elektronisk musik.
Førstesinglen ”Loverboy” har allerede fået godt fat og har bl.a. huseret som ”Ugens Uundgåelige” på P3. Fremtiden efter denne forrygende start byder på meget mere for kometen Mattis.

Bogfinkevej
Bogfinkevej er navnet på en ny rap-trio fra Aarhus. Netop landets andenstørste by dannede da også baggrund for Bogfinkevejs debutsingle, ”Smilets by”.
Smil og humor er der i øvrigt masser af, når Bogfinkevej ruller sig ud. Og rullet sig ud, har trioen gjort på de sociale medier, hvor de performer deres numre – og dette med enorm succes. 2-singlen ”Iben Hjejle” er et godt eksempel på det.
Bogfinkevej er stadig kult og undergrund, men kommer altså buldrende med deres charme og varme ”rapfortællinger”, serveret på nærmest ”Thomas Buttenschønsk”.

Humørekspressen
Lyden af jukeboks, brun bodega, skummende øl, livets glæder og sorger fortolket af en håndfuld af landets dygtigste musikere og sangskrivere – DET er Humørekspressen.
Pharfar (Bikstok), Klumben (Klumben & Raske Penge), Peter Lützen (Panamah) og unikke Chapper leverer humørmusik – som vi kendte den i Dansk Toppens guldalder. Disse nutidens stjerner har dyb respekt for dét, der var engang – og for danskpoppen. Mærk det, fornem det i Den Lille Fedes intime rammer lørdag aften.

SuperScum
Fornyelse er godt, men nogle traditioner skal vi værne om.  SuperScum er et rigtigt godt eksempel på det. ”God gedigen lettere punkrocket country” er vel det nærmeste, vi kommer en reel beskrivelse af disse drenge…
SuperScum kommer ikke alene udover scenekanten, de leverer også et tekstunivers med noget på hjerte. Gribende beretninger om bl.a. kærlighed og om den krig, som forsanger Claus Flindt Bjerg har tjent under, og som logisk nok har sat sine spor.

McGuinness
McGuinness leverer en gang solid irsk og skotsk folkemusik. En musikgenre, som er elsket verden over, og som vi i Danmark er kommet til at elske blandt andet på grund af De Gyldne Løver.
Netop De Gyldne Løver har været den store danske inspirationskilde, og netop deres Vendsyssel er en egn med masser af kompetente folkemusikere. McGuinness er et godt mix af rutine og unge talenter, så der bliver i den grad bygget bro mellem generationerne omkring den irske og skotske musiktradition.
McGuinness’ traditionelle repertoire af irske og skotske sange er ydmygt behandlet og arrangeret i rytmiske og smukke opsætninger.

Tournesol
Tournesol, den halvakustiske rocktrio, er elsket i Nibe og et oplagt genvalg år efter år. De debuterede i 1999 – det første år med Nibe Festival i Skalskoven. Her fik de chancen med at spille i en meget lille Café Camp. Tournesol greb chancen og har siden hvert år leveret udødelige rockhits med Ole Ø’s fantastiske stemme og to akustiske guitarer på højre og venstre wing.

Den Grimmeste Mand i Byen
Den Grimmeste Mand i Byen er en rockkvartet bestående af 4 bedagede umodne mænd, som stadig tror på, at en koncert skal spilles, som om det gjaldt livet.
Materialet er hentet i fortiden og ikke den nærmeste fortid, men endnu længere tilbage, i 40´erne, 50´erne og 60´erne. Sange, som du troede, du havde glemt, men her afleveret i udgaver up to date med fuld energi og tilsat en galskab, som ingen lige havde set komme. Det hele kædet levende sammen af sanger og historiefortæller Lars Charlie Mortensen.
Musikerne har alle haft et langt liv på landevejene og flere af dem har en fortid eller nutid i Lars Lilholt Band.

Cover Crew
Halvakustiske covers leveret med ungdommens ubekymrede charme og stærke evner. Et band med medlemmer som i den grad er børn af Nibe Festival. Rygterne siger bl.a. at trommeslageren igennem mange år har været med til at sætte de tæt på 14 km. hegn op omkring festivalen – og vist nok har tænkt sig at fortsætte med det.
Vi håber også, at ungdommen vil fortsætte den musikalske løbebane, som nu for første gang fører dem og deres herligt leverede covers væk fra Campens ”lejrbålskoncerter” for vennerne og ind i det officielle program.

Torsdag d. 30. marts, offentliggøres det resterende program. – Vi ser frem til at komme i mål med det, synes vi afgjort, stærkeste program i Nibe – nogensinde, lyder det fra Nibe Festival.

Internationale navne som Bryan Adams, Emeli Sandé og Rae Sremmurd suppleres med en stærk dansk line-up, hvor bl.a. L.O.C., Kim Larsen & Kjukken, D-A-D, TV-2, Suspekt, Alex Vargas, Ukendt Kunstner, Gnags og mange andre allerede er offentliggjort.

Størstedelen af de offentliggjorte navne er programlagt på Nibe Festivals hjemmeside.

McGuiness
Hjalmer