Årets Danske mesterskaber i modelbådssejlads er afviklet i Vallensbæk Sø.

Christian Krogsgaard er en slags veteran på feltet, og han bygger selv sine fine og sirlige modelskibe.

I weekenden vandt han så metal i alle de 5 klasser han stillede op i – guld med den store Nordsøtrawler Nordkap i klassen over 1 meter, og guld i klassen for ting der kan sejle, men ikke ligner en båd. Her stillede Christian Krogsgaard  op med et Barbie badekar. 

Her foruden blev han nr 2 med en lokkeand, men det talte ikke, da man kun kan vinde én medalje i en klasse.

Den lille havnebåd Krabbe på 40 cm vandt han sølv med, efter en omsejlads med 2 andre deltagere, da vi alle havde sejlet fejlfrit hidtil.

Dampbåden African Queen sejlede kun en bronce hjem i år, og gasturbine torpedobåden Søbjørnen hjemtog ligeledes en bronzemedalje.

Konkurrencerne i modelbådssejlads går ud på at manøvrere sin fjernstyrede modelbåd gennem nogle forhindringer i form af nogle bøjer, der opsat på en bestemt international måde i en sø. Så gælder det om at have helt kontrol over sin båd, og have en god afstandsfornemmelse, samt tage hensyn til vind og strømforhold. Til sidst skal båden styres gennem en passage der kun levner 5 cm luft til siderne - og uden at berøre!

Der var 72 deltagere til dette års mesterskaber fordelt over 8 klasser, og kun få regnbyger drillede os, slutter Christian Krogsgaard.

Søen i Vallensbæk, hvori DM-sejladserne foregik.