En julekoncert med Danmarks førende gospel- og souldiva er en oplevelse ud over det sædvanlige - og den oplevelse kan man få søndag den 3. december, når Marie Carmen Koppel er årets årets navn til den traditionelle julekoncert i Nibe Kirke, som arrangeres i et samarbejde mellem Kulturelt Samråd i Nibe, Nibe Festival Fonden, Nibe-Vokslev Menighedsråd og Nibe Handelsforening.

Carmen Koppel har gennem de sidste 25 år opbygget et stort og trofast koncertpublikum. Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over med intensitet, nerve og musikalitet på internationalt niveau. En gammel drøm gik i opfyldelse for Marie Carmen Koppel i 2010 med julealbummet »A Merry Little Christmas«, der indeholder gamle amerikanske juleklassikere i nye smukke arrangementer bl.a. »Silent Night« og »White Christmas«. Med en snert af gospel og hendes store stemmepragt er det blevet et smukt julealbum, som hun elsker at synge til sine kirkekoncerter i den søde juletid.

Marie holder i det hele taget rigtig meget af kirkekoncerterne, da, som hun selv udtrykker det: - Kirkerummet passer perfekt til min stemme og mine sange. Der er plads og rum til min stemme og en smuk stemning, der giver sjælen ro, siger hun selv. Man går aldrig uberørt fra en julekoncert med Marie Carmen Koppel! Efter et brag af en julekoncert med Aalborg Symfoniorkester skrev anmelderen i det lokale dagblad: - Det var vores egen Marie Carmen Koppel, som brændte igennem i sine sange med en stemme der forenede Whitney Houstons perfektion med en Gladys Knights sjælfulde frasering (bare renere), og så med det ekstra, som var hendes egen indlevelse i sangene og teksterne. Koppel har i den grad levet sig ind i den sorte amerikanske gospeltradition, så hun kan trække direkte på dens dybe folkelige rødder og tilføre gospelsangen dens særlige intensitet og følelsesdybde.

Sikkert er det, at man aldrig går uberørt fra en julekoncert med Marie Carmen Koppel, hvor hun akkompagneres af sin pianist Steen Rasmussen og sin bror Benjamin Koppel på saxofon. Billetter til julekoncerten kan købes i den lokale boghandel på Skomagertorvet i Nibe.