Lene og Hans Dahlstrøm modtog den ærefulde titel til deres hus med lang historie.

Hvert år siden 1980 har Bevaringsfonden for Nibes gamle bydel – med kun få undtagelser – udnævnt et gennemrenoveret hus for at påskønne den udvikling, der foregår med at holde Nibes gamle bydel intakt i forhold til historien.

Lene og Hans Dahlstrøm, der bor i Voldborggade 7a og har ejet huset siden 1998, har gennem årene foretaget større og mindre renoveringer – altid med respekt for det originale Nibehus fra 1875.

I 2017 har huset fået den helt store tur udvendigt med sandblæst og renoveret facade, nyt tegltag og renovering af facadernes gesimser m.v.

Lørdag formiddag overrakte bestyrelsen for Bevaringsfonden en messingplade, som sammen med æren og titlen er beviset på, at Voldborggade 7a i Nibe blandt andre renoveringer i bydelen, i år fik prisen som Årets Hus.

Nibe Avis arbejder på senere at kunne præsentere en del af den historik, der tidligere kendetegnede huset, hvorfor det historisk blev kendt som »Linie 7« – og historien om, da der var beværtning i lokalerne, der i dag er moderne beboelse.

I kommende uges trykte udgave af Nibe Avis uddybes baggrunden for at udnævne huset til Årets Hus.