Der kommer atter liv i erhvervslokalerne på Stenvej 6 (Toften) i Nibe, når Dorte Rasmussen lørdag for første gang åbner dørene for byens nye specialbutik »Go Homemade«.

– Siden jeg som 6-årig lærte at strikke, har jeg lavet håndarbejde i en eller anden form. Som barn hæklede og strikkede jeg forskellige figurer jeg så i børne-TV og reklamer. Senere blev det beklædningssyning, der fik min store interesse, fortæller Dorte Rasmussen, som altid har haft drømmen og tanken om at kunne bruge det fuldt ud i sit arbejde. - Derfor besluttede jeg mig i efteråret 2017 for at prøve at gøre det til virkelighed, - ikke mindst fordi jeg synes at Nibe, siden »Nål og Tråd« lukkede, har manglet en butik, for os der er glade for håndarbejde.

Mange års erfaring med undervisning
I en årrække arbejdede Dorte Ramussen indenfor handel og kontor. I den periode gik en stor del af fritiden  ved at deltage i sy kurser og hun var også et smut omkring Tekstilhåndværkerskolens aftenhold for at lære tilskæring.

Ved årtusindskiftet skiftede Dorte uddannelsesretning: Hun blev uddannet som lærer og kunne derved bruge den kreative side af sig selv i sit arbejde. Udover sprogfagene blev hun derfor ved den anledning uddannet til at undervise i håndarbejde og billedkunst.

– De seneste år har jeg kastet mig over patchwork og broderi samtidig med, at jeg også strikker og hækler, fortæller Dorte Rasmussen. 

Planer om kurser og strikkecafé

I disse dage fyldes hylderne i forretningslokalerne som tidligere rummede »Nibe Glutenfri Bageri« med garn, strikkeopskrifter, stof, broderi og tilbehør: – mine fremtidsplaner for butikken  »Go Homemade« er, at jeg foruden salg af garn, patchworkstof, broderi og tilbehør også gerne vil afholde kurser og strikkecaféer samtidig med, at man som strikkeklub kan booke en inspirations- og hyggeaften i butikken, siger den nyudklækkede butiksindehaver.

Lørdag formiddag åbner Dorte Rasmussen sin nye butik på Toften: Go Homemade.