Rollerne var byttet om, da Nibe Erhvervsråds årlige Initiativpris torsdag aften blev uddelt i forbindelse med rådets generalforsamling. Normalt er det erhvervsrådets formand Gert Kristensen, der motiverer og overrækker prisen til en lokal erhvervsdrivende, som har gjort sig særligt bemærket og bidraget væsentlig til den lokale erhvervsudvikling og beskæftigelse.

Gruppen, der udpeger kandidater til Initiativprisen havde nemlig foreslået, at Gert Kristensens eget firma GK Energi i år skulle modtage prisen – bl.a. på baggrund af, at firmaet i 2017 har gennemført byggeri af to vindmølleparker – projekter, som hver især tager en længere årrække at realisere og som samtidig er en betydelig økonomisk satsning.

Det blev så lagt i hænderne på Nibe Erhvervsråds næstformand Peter Libak at motivere prisen, hvilket normalt sker via en beretning, hvor sløret gradvist løftes for, hvem prismodtageren er.

Peter Libak sagde her bl.a.:

Vi starter med en rigtig iværksætterhistorie: Stifteren og den fortsat i dag værende indehaver af firmaet, startede hjemme på privatadressen. Her blev der regnet og udviklet.

Virksomhedens arbejdsfelt må siges at være blevet båret frem af den verdensomspændende udvikling, som i højere og højere grad tager hensyn til miljøet. Men rent politisk har det ikke altid været nemt at være i branchen, for skiftende politiske miljøer var de første mange år ikke altid enige om hvilken retning vinden skulle blæse.

Og der skal et stort og langt tilløb til, førend en ordre kan gennemføres. Parallelt med de ret så store opgaver, som virksomheden udvikler og gennemfører, så opereres der også med mindre opgaver, der mest går ud på at skrotte tidligere tiders teknik og forny den gamle teknik med ny, inden for samme fag.

De første opgaver, som årets prisvinder gennemførte, blev opbygget og sat i drift, dels i egen baghave og senere i nærområdet. Siden er man gået nordpå – over fjorden – dét kan vi i denne sammenhæng kalde eksport.

Siden starten for ca. 20 år siden på hjemadressen, har virksomheden flyttet adresse til den bygning, som vi i dag befinder os i. Og stadig, så er drivkraften noget, der blot blæser i vinden.

Hovedpersonen bag årets prisvinder kan samtidig med en stor portion initiativ og energi også betegnes som meget vedholdende og med en stærk tro på, at opgaver, der værdsættes og måske først kan realiseres efter flere års forarbejde. Samme hovedperson er også foreningsmenneske og har gennem årene taget et stort ansvar for erhvervsudviklingen i vort område.

Nu til sagen: Årets prisvinder er ingen ringere end Nibe Erhvervsråds formand Gert Kristensen, der med sin virksomhed GK Energi har vist vejen med store vindmølleprojekter, som gennemføres efter alle regler og med den omhu, der skal til for at få både de store politiske scenarier, den gode dialog og den moderne teknik til at spille sammen.

Efterfølgende takkede Gert Kristensen for den store ære, der er at modtage Initiativprisen, og han viste i samme forbindelse en kort film med indslag fra byggeri af vindmølleparkerne.