Flisemurer Samuel Birk Axelsen, der arbejder hos KIMBO i Nibe opnåede den eftertragtede “Medaillons of Excellence”.

Der faldt adskillige danske udmærkelser ved det netop afholdte håndværker-VM, »WorldSkills« i den russiske by Kazan, hvor der var kamp om VM i 53 forskellige fag over fire hårde arbejdsdage.

Danmark rejste til WorldSkills 2019 i Rusland med et landshold på 14 unge håndværkertalenter i alderen 18 til 21 år, og otte af dem kommer hjem med en medalje for deres præstation om halsen.

Der er tale om otte udmærkelser, såkaldte »Medaillons of Excellence« som gives til dem, der i hver sin konkurrence har opnået et antal point i den absolutte top, men uden at nå 1., 2. eller 3. pladsen.

Syv af danskerne endte i top 10 i deres individuelle konkurrencer.

Det er i kort form resultaterne af den danske indsats ved WorldSkills 2019 i den russiske by Kazan. Medaljerne til vinderne faldt tirsdag aften på byens store stadion, Kazan Arena, hvor de mere end 1300 deltagere fra 63 nationer sad samlet til show og taler fra blandt andre Ruslands præsident Vladimir Putin.

21-årige flisemurer Samuel Birk Axelsen, der til daglig arbejder hos KIMBO i Nibe, opnåede ved mesterskaberne den eftertragtede “Medaillons of Excellence”
Samuel vandt også DM i Skills 2018 og var med på EM-landsholdet, EuroSkills 2018 i Budapest, hvor han vandt sølv.
Til WorldSkills 2019 deltog 26 nationer i flisemurernes konkurrence.
Ved den netop afholdte WorldSkills 2019 i Rusland opnåede han en 6. plads blandt de 26 deltagere fra mange forskellige lande.

Samuel – her i en koncentreret indsats under mesterskaberne i Rusland.