Henrik Sørensen er i færd med at uddanne sig til anlægsstruktør, og han håber på at blive kåret som Danmarks bedste anlægsstruktørelev sammen med sin holdkammerat Kristian. Ud over, han selvfølgelig glæder sig til konkurrencen DM i Skills, så sker der også noget helt særligt den dag: han fylder nemlig 20 år. Til daglig er han elev hos Nibe Entreprenør og Transport A/S.

Henriks far introducerede ham til arbejdet som anlægsstruktur, da han arbejder inden for branchen: – Jeg fik snuset til arbejdet gennem hans virksomhed, fortæller Henrik og fortsætter med at fortælle, at det fede ved arbejdet i hans øjne især er, at det foregår ude i det fri. Derudover er der også stor variation i opgaverne, selvom nogle af dem kan strække sig over lang tid.

Da Henrik bliver spurgt ind til sine forventninger til DM i Skills, fortæller han hurtigt, at han ikke er et stort konkurrencemenneske. Selv om deltagerne har mulighed for at øve sig på opgaven til konkurrencen, så fortæller Laurits Borup Rasmussen, faglærer på området hos AMU Nordjylland, at de ikke kan vide sig helt sikre på opgaven endnu: – Sidste år blev opgaven dog ændret tre dage inden konkurrencen, så det må de være forberedte på. 

– De er dygtige, så de har helt sikkert en chance for at vinde, men det er vigtigt at huske på, at alle der kommer til konkurrencen også er meget dygtige – derfor bliver konkurrencen oftest vundet på millimeterforskelle, udtaler Laurits Borup Rasmussen om de to deltagere. 

FAKTA:

Henrik Sørensen bor i St. Ajstrup og startede uddannelsen som anlægsstruktør hos Nibe Entreprenør & Transport i januar 2015. 

Til marts skal han lave svendestykke og derefter er Henrik udlært og klar til livet som svend.

Henrik og hans holdkammerat Kristian deltager i DM, fordi de i oktober 2017 vandt regionsmesterskabet og dermed kvalificerede sig til DM.

SkillsDenmark har siden 2011 hvert år holdt DM i Skills, Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne. DM i Skills holdes i en ny kommune/region hvert år – i år er Herning vært for mesterskaberne.

Henrik (t.h.) og hans holdkammerat Kristian vandt regionsmesterskabet og kvalificerede sig dermed til DM.