Lions Club Nibe tager samtidig med den kommende weekends kæmpe Bingo spil i Nibe Idræts- & KulturCenter initiativ til at invitere de unge fra Nibe og på egnen til et foredrag med Niels Ross, bedre kendt som rapperen »Niarn«.

Når festen slutter – foredrag for unge om alkoholmisbrug
Niels Roos er kendt som rapperen Niarn, der op gennem 00’erne storhittede med numre som ”Dobbelt A” og ”Mit liv, mine regler” og turnerede til udsolgte koncerter. Men bag facaden kæmpede han med et massivt alkohol- og stofmisbrug. I dag er såvel Niarn som misbruget lagt på hylden, og Niels har valgt at dele sin historie, som han mener er relevant for nutidens alkoholkultur i Danmark.

Niels Roos levede i mange år et liv som den feterede rapper Niarn med op- og nedture og et liv styret af sit alkoholmisbrug.  Nedturen kulminerede i 2013 med en indlæggelse på Hvidovre Hospital, hvor han var døden nær. Her fik han stillet diagnosen betændelse i bugspytkirtlen. Den var forårsaget af et mangeårigt alkohol- og stofmisbrug. Han var indlagt i en måned og var i overhængende livsfare.

Niels Ross – »Niarn«. Overskud ved Lions’ Bingo går til at arrangere foredraget med Niels Ross.

Ud af misbrug igen
Efter sin indlæggelse brugte Niels Roos et år på at finde tilbage til livet, men nu som ædru alkoholiker. Samtidig med alkoholen og stofmisbruget, lagde han også Niarn i graven.

Lettelsen og taknemmeligheden for at have overlevet og sin nye tilstand af ædruelighed blev kort efter Niels’ udskrivelse afløst af en depression, fortvivlelse og frygt for fremtiden. Han kunne ikke længere dulme de sorte tanker med alkohol og stoffer og han søgte hjælp hos Anonyme Alkoholikere.

I dag lever Niels Roos i ædruelighed, som familiefar og med gang i nye musikprojektor, og ikke mindst lever han af sine foredrag, hvor han giver et hudløst ærligt indblik i sin historie. Niels Roos har desuden skrevet bogen “Mit liv, mine regler – en historie om musik og misbrug”, der udkom i september 2015.

»Niarns« sande historie
Niels Roos håber, at han med sin historie kan hjælpe mennesker med alkohol tæt inde på livet, hvad enten det er alkoholmisbrugere selv eller pårørende – venner, kolleger eller familie til en alkoholiker.

Niels’ historie handler om festen, der løb af sporet. Han var ikke den typiske alkoholiker, men han levede sin drengedrøm, der pludselig blev til et mareridt. Alkoholisme kan ramme alle, og det er derfor vigtigt at oplyse om denne sygdom, som mere end 200.000 danskere lider af.

I sit foredrag fortæller Niels Roos om sit mangeårige forhold til alkohol, herunder også om hvordan det blev til misbrug, de mange nedture undervejs, indlæggelsen, om kampen tilbage til livet og endelig, om hvordan det har påvirket ham at være døden nær pga. sit alkoholmisbrug.

Niels’ beretning er åben, ærlig og lægger ikke fingre imellem. Hans historie understøttes af billeder og video med en tilpasset mængde humor, men han viger aldrig fra alvoren i fortællingen.