På grund af Coronaen har det ikke været muligt at holde fysiske møder i Kredshuset på Hobrovej for FDF’erne i Nibe, men det har alligevel ikke sat en stopper for FDF-aktiviteterne. 

FDF’erne har været sammen hver for sig om at tage et helt specielt mærke. 

FDF Nibe har gjort det muligt for alle sine medlemmer, fra den mindste numling til den ældste leder, at lave FDF-aktiviteter mens man, grundet den nuværende Corona-situation, er derhjemme og ikke kan mødes fysisk. 

Medlemmerne har fået mulighed for at tage et helt specielt mærke, som er udviklet og designet til den nuværende situation. Mærket hedder »Sammen hver for sig«, og er egentlig udarbejdet af FDF Lind. Ledere i hele landet har været medudviklere på aktiviteterne og tilpasset konceptet til hver enkelt FDF-kreds. 

Medlemmerne i FDF Nibe har på mail fået tilsendt en liste med cirka 40 forskelligartede opgaver, som der kunne vælges mellem. Afhængigt af aldersgruppe har det været forskelligt, hvor mange opgaver der skulle løses. Opgaverne er en blanding af klassiske FDF-aktiviteter som båltænding og knob, men der har også været kreative tegneopgaver og nature art, ligesom der har været opgaver, der har handlet om at hjælpe til derhjemme med f.eks. at tømme opvaskemaskinen, sætte på bordet eller måske bage en kage til aftenhyggen. Desuden har de store medlemmer med stor succes holdt onlinemøder, og senest har nogle af dem deltaget i landsdelens Sing-in online, hvor der er lært og sunget de senest udgivede sange i FDF-sangbogen March & Lejr.  

– Vi fandt hurtigt ud af, at flere af vores medlemmer savnede fællesskabet i FDF, men vi vidste også, at forældrene havde rygende travlt med at jonglere egne jobs, hjemmeskole mm. Vi har forsøgt at lave li-sten, så opgaverne heri kunne skabe hygge og sammenhold,  fortæller Pia Grønhøj, der er puslinge-/tumlinge- og kredsleder.

Medlemmerne har gennem FDF Nibes facebook-gruppe, hvor man har kunnet dele billeder fra opgaveløsningen, kunnet følge med i, hvad man hver især har lavet af aktiviteter. På den måde har alle kunnet se, at der stadig var gang i FDF, og man har kunnet følge lidt med i sine venners hverdag. 

– Billederne i vores Facebook-gruppe har vist, at vi vitterligt har været sammen hver for sig, afrunder Pia Grønhøj, som glæder sig til atter at kunne trække i FDF-skjorten og mødes fysisk med FDF’erne.