Tusindvis af motions glade mennesker har de senere år deltaget i - eller været vidne til - det traditionsrige Sildeløb i Nibe.

Når foråret nærmer sig glæder mange sig til den aktivitet, som udleves gennem byens gader, op gennem skoven, og frem til målfeltet ved Nibe Idræts- & KulturCenter.

Sidste år måtte Sildeløbet aflyses på grund af Covid-19 restriktioner.

Den gode nyhed er nu, at Sildeløbet i år bliver gennemført. - Det bliver bare på en anden måde, fortæller Helle Severinsen og Bente Allin, begge repræsentanter for Lions Club  Guldgåsen, som igennem alle årene har været arrangør af Sildeløbet. Bente Allin uddyber: - Vi tilbyder i år et såkaldt »Virtuelt motionsløb«, for vi vil gerne holde traditionen i hævd, så de mange trofaste deltagere og tilskuere også er her næste år, hvor vi formentlig igen kan afvikle Sildeløbet på helt traditionel vis. - men på grund af de vedvarende restriktioner i kølvandet på Covid-19 bliver det altså ikke helt som det plejer, og vi kan heller ikke forvente at skabe så stort et overskud til velgørende formål, som vi plejer, siger Bente Allin. Men holdningen hos Lions Club Guldgåsen er altså at hellere lave et mindre ambtiøst projekt, end helt at aflyse.

Sådan bliver årets Sildeløb
Motionsløb i naturen er altså én af de ting vi godt kan gøre - selv i denne mærkelige tid, hvor verden er ramt at pandemien. Man må bare sætte rammerne omkring arrangement lidt anderledes, så der ikke løbes nogen risiko for smitteudbredning.

Helle Severinsen fortæller, hvordan man har tænkt sig at gribe det an i Nibe: - Sildeløbet 2021 afvikles over seks dage, og man vælger så selv, hvornår man vil gennemføre den valgte rute. Løbsdeltagere tilmelder sig - helt som de plejer - via hjemmesiden, og der er et lille deltagergebyr, så foreningen forhåbentlig stadig kan tjene en lille skilling til gode lokale formål. Når løbet er gennemført kan man - ligeledes på hjemmesiden - indberette sin tid, og herefter får man mulighed for selv at printe et dipolm, som synligt bevis på deltagelsen i Sildeløbet 2021.

Lav din egen rute
Der er iøvrigt på samme måde som tidligere tre foreslåede distancer, som også er indtegnet på et kort på hjemmesiden - men man kan også vælge at lave sin helt egen peresonlige rute. - Det vigtigste er, at vi får nogle mennesker ud og dyrke noget motion, siger Helle Severinsen. - Dernæst har vi som arrangør naturligvis et håb om at kunne tjene penge til velgørende formål, og sidst, men ikke mindst, gennemfører vi Sildeløbet i år for at fastholde en både sund og hyggelig tradition, så vi håber naturligvis at rigtig mange har lyst til at deltage i det lidt anderledes sildeløb i år, slutter Helle Severinsen.