Håndboldtræner Anne Sofie Jensen fra Nibe Håndboldklub er modtager af Super-Gejst-Spreder-Prisen i Nordjylland. Hun er valgt blandt 120 nordjyske indstillinger til den helt særlige pris, der hylder Danmarks frivillige i idrætsforeningerne under corona-nedlukningen.

Smilene var brede og glæden ikke til at tage fejl af, da Anne Sofie Jensen i går modtog DGI og INTERSPORT’s Super-Gejst-Spreder-Prisen.

En pris hun fik for sit store arbejde med pigerne på Nibe Håndboldklubs U11-hold gennem hele den udfordrende corona-krise, hvor hun har holdt gejsten oppe og fællesskabet i live.

– Hun har været fantastisk til at skabe aktivitet og holde pigerne i gang. Hun kommer hele tiden med nye tiltag, som styrer fællesskabet på holdet og i foreningen,” står der bl.a. i indstillingen af Anne Sofie Jensen.

YouTube kanal med online træning
Under coronanedlukningen har hun f.eks. lavet en YouTube-kanal med onlinetræning flere gange i ugen og hun har lavet en TikTok ved navn ”HandballFun”, hvor nogle af videoerne har over 80.000 visninger. Derudover har hun arrangeret gå-ture konkurrencer, corona bingo og meget mere for alle medlemmer.

– Anne Sofie er med sine blot 21 år et kæmpe aktiv for Nibe HK, slutter indstillingen, som er skrevet af Andreas Sondrup, der er formand i foreningen. Han er ikke i tvivl om, at det er den helt rigtige vinder:

Aktiv for hele foreningen
– Specielt i det seneste år har det været ekstra vigtigt for os som forening, at have en frivillig som Anne Sofie, der ikke bare har lavet aktiviteter for sit hold, men også har lavet tiltag, hvor hele foreningen har kunne være med. Hun har gjort noget ekstraordinært og været med til at aktivere og fastholde de unge mennesker på en sjov og anderledes måde – til stor glæde hos alle, siger Andreas Sondrup.

Selve det fysiske bevis på Super-Gejst-Spreder-Prisen er en flot pokal og et gavekort på 5.000 kroner til brug i INTERSPORT.

Super-Gejst-Spreder-Prisen er delt ud i alle DGI’s Landsdele, og i alt har der været knap 1.000 indstillinger på landsplan.

Frivillige sikrer fællesskabet
Corona har udfordret de normale foreningsrammer, og det har krævet nytænkning og anderledes tiltag for at holde gejsten oppe hos medlemmerne. Derfor fortjener alle de frivillige ledere og trænere også en stor hyldest for den kæmpe indsats med at holde fast i de aktive fællesskaber blandt børn, unge og voksne i den her svære periode,” siger bestyrelsesmedlem for DGI Nordjylland Nanna Lundsby Hald.

En indsats, der ikke kan undervurderes
– Den her periode har endnu engang understreget, hvor vigtig alle de frivillige trænere og ledere er, og det må vi ikke bare tage for givet. De skaber et samlingssted for fællesskab og bevægelse, og de er helt centrale for at sikre de aktive fællesskaber. Det er Anne Sofie et glimrende eksempel på med hendes uvurderlige indsats for at aktivere børn og unge i Nibe HK, lyder det fra Nanna Lundsby Hald.