Nibe Havn står på hovedet i hele uge 36 – stort legeunivers på kajen lige ved havnebadet.

Legeskibet, Nationalmuseets skonnert Bonavista, har hen over sommeren lagt til kaj rundt i Danmark. Skibet er ladet med glade legematroser, der sætter gang i en folkefest i danske havne med fokus på fællesskab, leg og bevægelse for alle.

Legeskibet, besøger i denne uge Nibe Havn som en del af indsats der skal styrke leg og bevægelse i både børne-haverne og skolerne omkring Nibe. Foruden Legeskibet så er Nibe Sejlklub og Nibe Lystbådehavn også med til at skabe nogle sjove aktiviteter og gode rammer hele ugen igennem.

Leg er ikke kun for børn, men for alle, og det er ganske gratis at deltage.

Legeskibet store bevægelsesinstallation består af to røde containere – den ene indrettet som klatrecontainer og den anden fyldt til randen med legeudstyr, parkourstativ, spil og bevægelsesglæde. Herunder 12 specielle bordspil af forskellig art, som kan spilles af både børn og voksne.

I dagtimerne mandag til fredag vil børn fra Nibes børnehaver, samt børn fra Nibe og Nørholm Skole lege på havnen med dygtige legeinstruktører fra Gerlev Center for Leg og Bevægelse.

Børnene boltrer sig på skibet, når der skal hejses forsejl.

Vi holder ikke op med at lege, fordi vi bliver gamle – noget for alle
Du har mulighed for at opleve en vaskeægte skonnert og blive draget af de store skibes mystik og eventyr. Der vil i løbet af dagene være rundvisninger og gode fortællinger om skibet fra legematroser og skibets ”rigtige matroser”. Legematroser sætter gang i leg og bevægelse i jeres by. De er uddannet i ”Leg & Bevægelseskultur” fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse og er sprudlende unge mennesker og legeeksperter, som formidle trivsel, glæde og fællesskaber gennem en lege- og bevægelseskultur.

Under Legeskibets besøg indrettes et midlertidigt havnebyrum bygget op om Legeskibets to specialindrettede containere, der er fyldt med fede aktiviteter. Lege- og bevægelsesområdet byder på en række aktiviteter med leg og bevægelse for alle aldre. Legeskibets matroser vil guide besøgende og er altid klar med en udfordring i et hav af vores aktiviteter, som består af:

– En sjov og udfordrende klatre- og aktivitetsrute rundt på hele installationen

– Sving, hop og udfordringer på Legeskibets parkourområde

– Kæmp den gode kamp mod hinanden i Legeskibets kamparena

– Fodboldturnering på pannabane

– Sømandstræning på alle niveauer

– Bevægelseslege på blødt underlag for de mindre

– Mindst ti forskellige traditionelle og nye bordspil

– Lege og aktiviteter igangsat af Legeskibets legematroser

Nationalmuseets skonnert »Bonavista« er rammen om de mange aktiviteter, der foregår såvel på skibet som på land.

FAKTA:
Legeskibet er udviklet af Gerlev Idrætshøjskole og Gerlev Center for Leg & Bevægelse med støtte fra Lauritzen Fonden. Legeskibet er nu en del af projektindsatsen, Levende Legekultur, som har til formål at styrke legekulturen i Danmark. Gerlev Idrætshøjskole og Center for Leg & Bevægelse har gennem 4 årtier beskæftiget sig med fysisk aktiv leg i forskning og praksis. Bl.a. andet i kraft af utallige bevægelsesprojekter og nationale indsatser.

Levende Legekultur er en 5-årig indsats for at styrke legekulturen i Danmark. Vi samarbejder med 5 udvalgte kommuner, hvor vi klæder lærere, pædagoger, større skoleelever og lokale ildsjæle på til at igangsætte og understøtte leg. Indsatsen er udviklet på baggrund af årtiers erfaring med legeformidling på Gerlev Center for Leg & Bevægelse. Indsatsen er støttet af Lauritzen Fonden.

I Aalborg Kommune er følgende institutioner med: Nibe Skole, Nørholm Skole og børnehaverne Lunden, Solsikken, Klodshans, Myretuen og Dragehaven.