Nibe Erhvervsråd havde i sidste uge inviteret til det første valgmøde i Nibe området, og som det tidligere har været tilfældet, stillede kandidaterne til borgmesterposten fra byrådets to største partier op til debat på spørgsmålet om, hvordan udviklingen i Nibe vil blive.

Borgmester Thomas Kastrup- Larsen tog på flere områder afsæt i det nyligt præsenterede budgetforslag fra magistraten, herunder håndtering af flere ældre i kommunen, lokal forebyggelse og genoptræning i det kommende sundhedshus i Nibe – og planlægningem for fremtidens Nibe, som sker fra næste år, hvor en ny byudviklingsplan skal udformes.

Borgmesteren udtrykte, at han er imponeret over mange af de lokale virksomheder, hvor han bl.a. fremhævede Wolturnus i Bislev, som ansætter folk med nedsat førlighed i produktionen af bl.a. kørestole - og han nævnte Dataproces som den første børsnoterede virksomhed i Nibe.

Jan Nymark Thaysen præsenterede sig selv som Venstres borgmesterkandidat, og han efterlyste bl.a. et længere perspektiv end de nuværende fire år på byudviklingsplaner, og han vil som borgmester og byrådsmedlem arbejde mere for en mere offensiv erhvervspolitik.

Begge kandidater afviste at give støtte til drift af de lokale kulturhuse.

Jan Nymark Thaysen ønsker mindre myndighed og mere vejledning til virksomheder og i byggesager.

Thomas Kastrup-Larsen ønsker en samlet udvikling, præget af, at erhvervsliv, borgere, institutioner og organisationer arbejder sammen.

I næste uges udgave af Erhvervsmagasinet bringer vi et fyldig referat fra mødet.