Tidligere boghandler Jørgen Balle, Løgstør, gav i sin åbningstale ved Kulturweekenden i Lundby, sin uforbeholdne hyldest til de frivillige ildsjæle.

Rammerne for årets Kulturweekend i Lundby var lørdag næsten de samme, som da der i 1983 for første gang blev afholdt Kulturweekend. Men siden da er det forsamlingshuset i Lundby blevet udvidet og moderniseret flere gange, og fremstår i dag som et markant kulturcentrum for hele den vestlige del af Aalborg Kommune. Og huset har da også samtidig taget navn efter hvad det er i dag – med en meget aktiv bestyrelse og et tilsvarende aktivt lokalsamfund bag sig: Lundby Kultur- og Forsamlingshus.

Årets Kulturweekend er en kombination af udstillende og arbejdende kunsthåndværkere, plads til en hyggestund i cafeen, tid til at møde og tale med de udstillende – samt et stænk af jul med en juletombola og salg af juletræer og pyntegrønt. – »Men vi holder julenisserne fra døren«, som husets og bestyrelsens energiske formand Kirsten Lomborg udtrykker det.

Tidligere boghandler Jørgen Balle, Løgstør, holdt åbningstalen i Lundby. Her flankeres han af Kirsten Lomborg, formand for Lundby Kultur- og Forsamlingshus.

Mange personligheder har gennem årene gæstet Lundby, og har haft opgaven at holde en åbningstale, og i år var ingen undtagelse: Tidligere boghandler Jørgen Balle, Løgstør, har gennem en menneskealder været en markant personlighed i Løgstør, og havde i år takket ja til at holde åbningstalen:

– Vi skal passe på ildsjælene, sagde Jørgen Balle, og han sammenlignede dem med humlebien, der egentlig ikke kan flyve, men gør det alligevel. Man tager udfordringerne og kampen, og det lykkes altid med den gejst og den vilje, som ildsjælene lægger for dagen

Lundby Kultur- og Forsamlingshus er en stjerne, her i dette område, og ildsjælene har igen fået det til at ske – nu for 37. gang holdes der Kulturweekend. Det er fantastisk. Lad os derfor fortsat passe på ildsjælene og bakke dem op – uanset en ide nogle gange kan lidt lidt »tosset«, lød opfordringen fra Jørgen Balle, idet han dermed erklærede udstillingen for åbnet.

Læs mere fra Jørgen Balles åbningstale i den kommende uges trykte udgave af Nibe Avis.

Udstillingen fortsatte søndag, og traditionen tro gæstede flere hundrede besøgende udstillingen weekenden igennem.