Af: Jakob Brix og Morten W. Søndergaard - Nibe Avis' rockredaktion

Nibe Festival har åbnet den 35. festival i rækken. Festivalleder Peter Møller Madsen bød tirsdag aften velkommen til masser af glade festivalgæster, der stormede ind på Nibe Festivals campområde.

Peter Møller og festivalformand Thomas Larsen kunne berette om en helt udsolgt festival. Under normale omstændigheder har Nibe Festival opstillet boder til billetsalg på nuværende tidspunkt. Men dette er der af gode grunde ikke behov for i år, hvorfor disse i stedet er lavet om til boder for armbåndspåsætning. – Det er vi rigtig glade for og stolte af, og det giver ro i maven at vi har udsolgt allerede inden festivalens start, forklarede Thomas Larsen. 

Den udsolgte situation betyder, at der vil være cirka 17.000 festivalgæster i Skalskoven hver dag under årets Nibe Festival. Dette er en markant kontrast til den første Nibe Festival i 1985, hvor der blot var et par hundrede mennesker på Dyrskuepladsen i Nibe, hvilket var Nibe Festivals tilholdssted i de spæde festival år. – Der er løbet meget vand i åen siden da. Dengang optrådte fire lokale amatørbands, vi havde 14 medhjælpere samt en omsætning på 23.000 kr., berettede festivalledelsen.

En af ændringerne på årets Nibe Festival er, at man har omstruktureret musikprogrammet. Her har man skubbet hele musikprogrammet, så det passer bedre til festivalgængernes behov. Slutteligt ligger festivalledelsen vægt på det stærke musikprogram, som de kan præsentere onsdag aften. Her spiller Westlife på Stor Scene kl. 19.30, hvorefter MØ præsenteres kl. 22.30 og TopGunn slutter festen af kl. 01.30.